20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

KYK kredi burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK yurtkur burs sonuçları nasıl öğrenilecek? KYK 2018 burs/kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

26 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KYK kredi burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

2018-2019 öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencilerinin, yaptığı burs ve kredi başvurularının sonuçlarına ilişkin heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Bu kapsamda beklenti içinde olan gençler, konuya dair bilgi almak adına araştırma yapıyor.

KYK BURS KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs öğrenim kredisi başvuruları 21 Ekim'de saat 23:59'ta sona ererken burs sonuçları, Kasım ayının ortalarında açıklanması bekleniliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada da burs ve kredi için, yurt içinde ve KKTC'de okuyanların, diğer yabancı ülkelerde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin "e-Devlet" üzerinden veya "kyk.gsb.gov.tr" adresinden başvurularını gerçekleştirdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun KYK sonuçlarını ne zaman açıklayacağına dair henüz bir açıklama ve bilgi bulunmuyor. Ancak geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı düşünülürse, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülebilir.