19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

KYK burs başvuru tarihi belli oldu

Kredi Yurtlar Kurumu'nun bu yılki burs kredi başvuru tarihleri ile ilgili beklenen açıklama geldi.

15 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
KYK burs başvuru tarihi belli oldu

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden duyuracağı kredi ve burs başvuru süreci, E-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilecek. YKS ve DGS gibi ek yerleştirme dönemlerinin kayıtla sonuçlanmasıyla birlikte alınmaya başlanan KYK başvuruları, geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde gerçekleştirilmişti.

KYK burs başvurularının 13-14 Ekim tarihlerinin hafta sonuna denk geliyor olması dolayısıyla bu yıl 15 Ekim Pazartesi günü itibariyle başlayacağı öngörülüyor. Bu durum Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yoğunluk ve özel kararlarına göre değişkenlik gösterebilir.

KYK burs başvurusu ile müracaat sürecini öğrenmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını yakından takip ediyor. KYK burs başvurusunun alınmaya başlamasıyla birlikte kurumun talep ettiği bilgileri sisteme yükleyecek olan adaylar, yanlış bilgi vermeleri halinde burs imkanında yararlanamayacak. Burs ve öğrenim kredisi ödemeleri, ocak ayı itibariyle 500 lira olarak yapılacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere tahsis edilecek olan KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemleri için artık geri sayım başladı. DGS ve ek yerleştirme öğrencilerinin kayıt işlemlerini gerçekleştirmesinin ardından öğrencilerin erişimine açılması beklenen KYK burs başvuru işlemleri, üniversite eğitimlerine başlayan birçok öğrencinin odaklandığı konu oldu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere tahsis edilecek olan KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemleri için artık geri sayım başladı. DGS ve ek yerleştirme öğrencilerinin kayıt işlemlerini gerçekleştirmesinin ardından öğrencilerin erişimine açılması beklenen KYK burs başvuru işlemleri, üniversite eğitimlerine başlayan birçok öğrencinin odaklandığı konu oldu.

KYK BURS BAŞVURULARI - E DEVLET GİRİŞ 

KYK burs başvurusu için geri sayım devam ediyor. Özellikle ikamet ettikleri yerden farklı şehirlere öğrenim görmek için giden öğrencilerin araştırdığı KYK öğrenim kredisi ve burs başvuru işlemi, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesindeki YURTKUR tarafından kısa bir süre içerisinde alınmaya başlanacak. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurularda öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun talep ettiği bilgileri eksiksiz bir şekilde sisteme tanımlayacak. Eksik ya da yanlış bilgi verilmesi halinde ise KYK burs başvurusu doğru kriterlerde değerlendirilemeyecek.