25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KYK başvuruları heyecanla bekleniyor

KYK burs başvuruları üniversite sınavını kazanan veya üniversitede öğrenim gören öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. KYK burs başvuruları ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Öğrenciler belirtilen tarih aralığında başvurularını kyk.gov.tr’de belirtildiği şekilde gerçekleştiriyorlar.

27 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
KYK başvuruları heyecanla bekleniyor

KYK burs başvuruları üniversite sınavını kazanan veya üniversitede öğrenim gören öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. KYK burs başvuruları ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Öğrenciler belirtilen tarih aralığında başvurularını kyk.gov.tr’de belirtildiği şekilde gerçekleştiriyorlar. Burs alan öğrenciler aldıkları bursu eğitimleri tamamlandıktan sonra geri ödemiyorlar. Öğrenim kredisi alanlar ise uygun ödeme imkanları ile mezun olup, sigortalı bir işe girdikten sonra ödemelerini gerçekleştiriyorlar. KYK burs başvuruları ile ilgili Kredi Yurtlar Kurumu resmi internet sitesi kyk.gov.tr üzerinden açıklama yapıyor. Burs ve öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden yapılmaktadır. 

KYK burs başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamanın ardından erişime açılacak.  Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM tercih başvurularını başlatıtı. Önlisans mezunları tercih başvurularını yaptıktan sonra kurum tercih sonuçlarını açıklayacak. Tercih sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra kurum, burs başvurularını başlatacak. Başvuru süresi, ÖSYM’nin tercih sonuçlarının açıklamasından hemen sonra başlaması bekleniliyor.