26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KYK burs başvuruları sona eriyor

KYK burs ve kredi başvuru işlemi nasıl yapılır? 2018 2019 KYK burs öğrenim kredi ücretleri ne kadar?

19 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KYK burs başvuruları sona eriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu), üniversite öğrencileri için vereceği burs ve kredi başvuru tarihlerini resmi sayfası üzerinden duyurdu. Üniversite öğrencilerinin hem yurt hem de burs taleplerinde öncelikli tercihi olan KYK’nın burs ve öğrenci kredisi başvuruları e-Devlet'ten alınmaya başladı. KYK, burs ve öğrenim kredisi başvuruları için süre başladı.

Üniversite eğitimi gören öğrencilerin merakla beklediği KYK burs başvurusu, 15 Ekim Pazartesi akşamı öğrencilerin erişimine açıldı. 21 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan KYK burs başvurusu, sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin E-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapmaları ile devam edecek. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) üniversite öğrencileri için vereceği burs ve öğrenci kredisi başvuruları başladı. Yükseköğrenim gören öğrencilerini maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve kredi başvurularının başlamasıyla birlikte, başvuru şartları ve diğer detaylarda belli oldu.

KYK BURS BAŞVURULARI - E DEVLET GİRİŞ 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) üniversite öğrencileri için vereceği burs ve öğrenci kredisi başvuruları başladı. KYK'dan yapılan açıklamaya göre, 2018-2019 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri burs ve kredi başvurularını 15-21 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.