27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

KYK güvence bedeli iadesi sorgulama! KYK güvence bedeli nedir?

KYK güvence bedeli, üniversite öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Öğrencinin yurttan ayrılması ya da kaydının silinmesi nedeniyle kalan güvence bedeli tutarları öğrencinin banka hesabına iade edilir. Peki KYK güvence bedeli nedir? İşte KYK güvence bedeli sorgulama sayfası

7 Eylül 2022 Çarşamba 12:39 - Güncelleme:
KYK güvence bedeli iadesi sorgulama! KYK güvence bedeli nedir?

Kredi Yurtlar Kurumu için yapılan başvuru sonuçları açıklandı. Yurt kayıtlarını yapacak olan öğrenciler KYK güvence bedelinin ne olduğunu merak ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerden güvence bedeli alınır. Peki KYK güvence bedeli nedir? İşte KYK güvence bedeli iadesi sorgulama ekranı

KYK GÜVENCE BEDELİ NEDİR?

Kurum yurtlarında sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden Temmuz ve Ağustos aylarına ait yurt ücreti alınmaz. Ancak Temmuz ve Ağustos aylarında zorunlu yaz okulu, staj ve benzeri nedenlerle nöbetçi yurtlarda kalacak öğrencilerden barındıkları süreler için ücret alınır.

Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak güvence bedeli alınır.

Güvence bedeli tutarı, Bakanlıkça tespit edilir. Süregelen öğretim yıllarında tespit edilecek güvence bedeli tutarının önceden tahsil edilmiş tutardan fazla olması halinde güvence bedeli farkı, yurtta kalan öğrencilere Bakanlık tarafından belirlenen süre sonuna kadar tamamlattırılır. Verilen süre içerisinde ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencinin yurtla ilişiği kesilir. Aynı öğretim yılı içinde bu öğrencilerin başvuruları yeniden değerlendirilir.

Öğrencinin yurt malzemesine zarar vermesi halinde, zarar güvence bedeli tutarından az ise güvence bedelinden mahsup edilir ve eksilen tutar öğrenciye tamamlattırılır. Zarar güvence bedeli tutarından fazla ise tutarın tamamı öğrenciden tahsil edilir. Öğrenciye, bu işlemler için 20 gün süre tanınır. Bu süre içinde güvence bedelini tamamlamadığı ya da verdiği zararı ödemediği takdirde yurtla ilişiği kesilir. Zarar genel hükümlere göre tahsil edilir

Öğrencilerin yurtlardan ayrılması ya da kaydının silinmesi nedeniyle kalan güvence bedeli tutarları, talep halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde ise güvence bedeli tutarı 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat (gelir) kaydedilir.

KYK YURT GÜVENCE BEDELİ NE ZAMAN İADE EDİLİR?

Güvence bedelini aşan kısım bulunması durumunda zarar genel hükümlere göre tahsil edilir.

Öğrencinin yurttan ayrılması ya da kaydının silinmesi nedeniyle kalan güvence bedeli tutarları öğrencinin banka hesabına iade edilir.

Güvence Bedeli Iade Işlemleri Il Müdürlükleri Tarafindan Yapilmaktadır. Dilekçeye istinaden yapılacak iade işlemi, Yurdun bağlı olduğu İl Müdürlüğünden takip edilmelidir.

Kayıt Sildirmek için;

Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir. İşlemlerin kısa sürede bitirilmesi açısından IBAN numarasının doğruluğundan emin olunuz.

KYK GÜVENCE BEDELİ SORGULAMA

  • kyk güvence bedeli
  • kredi yurtlar kurumu
  • güvence bedeli sorgulama
  • kyk güvence bedeli iadesi