16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

KYK tahhütname onayı nereden ve nasıl yapılır?

Burs ve kredi başvuru sürecinin bir parçası olan tahhütname onayı nereden ve nasıl yapılır?

16 Ekim 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
KYK tahhütname onayı nereden ve nasıl yapılır?

Üniversite öğrencilerinin hem yurt hem de burs taleplerinde öncelikli tercihi olan KYK’nın burs ve öğrenci kredisi başvuruları e-Devlet'ten alınmaya başladı. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında KYK burs ve öğrenim kredisi değerlendirme sonuçlarının kasım sonu veya aralık ayları içerisinde belli olması bekleniyor. KYK burs ve kredi başvuru tarih aralıklarının netleşmesi ardından farklı sorular da gündeme geldi.

 KYK, burs ve öğrenim kredisi başvuruları için süre başladı. Uzun süredir beklenen KYK burs ve öğrenci kredisi başvurularıyla ilgili ilk bilgilendirme kurumun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. KYK'dan yapılan açıklamaya göre, 2018-2019 öğretim yılı burs ve kredi başvuruları 15-21 Ekim tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

TAHHÜNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs veya kredi başvurusu almaya hak kazanan 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden KYK’ linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşın altında olan öğrenciler ise, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilirler. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi alamayacaktır ve ayrıca bildirimde bulunulmayacaktır.