4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

LGS başvurusu nasıl yapılır? LGS başvuru kılavuzu yayınlandı!

'LGS başvurusu nasıl yapılır?' sorusu Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın ardından meraka araştırılmaya başlandı. Kamuoyunda Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak bilinen Merkezi Sınav başvuruları bugünden itibaren 14 Nisan'a kadar gerçekleştirilebilecek. 1 Haziran'da yapılacak olan sınav için öğrencilerin başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığınına dikkat etmeleri gerekiyor. LGS sınav giriş belgeleri ise 22 Mayıs 2019 tarihinde MEB tarafından açıklanacak. LGS başvuruları, sınav giriş yerleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

3 Nisan 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
LGS başvurusu nasıl yapılır? LGS başvuru kılavuzu yayınlandı!
LGS 2019 başvuru kılavuzu, MEB tarafından yapılan açıklamanın ardından yayınlandı. LGS başvuruları 3 Nisan Çarşamba günü yayımlanan başvuru kılavuzu ile birlikte kabul edilmeye başlandı. LGS başvuruları 14 Nisan tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından yapılabilecek. Başvuru yapacak olan  öğrencilerin başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını hususuna dikkat etmelerinde fayda var.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2019 LGS başvuru kılavuzu ve sınava ilişkin detaylara haberimizin içerisinden ulaşmanız mümkün. 
 
LGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 
Merkezî Sınav başvurusu yapacak olan öğrencilerin, öncelikle elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirmeleri gerekiyor. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu sayılacak. 
 
Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecek. Yurt dışında okuyan öğrenciler için başvuru süreci ise kılavuzdan öğrenilebilecek.
 
Liselere Geçiş Sınavı (LGS),  Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak olan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumlarına öğrenci almak için gerçekleştirilecek. 
 
Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.
 

LGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS BAŞVURUSU ŞEKLİ

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.
Yurt dışında e-Okul Sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler;
a. Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları üzerinden yapacaklardır,
b. Kılavuzda yer alan “EK 1–Yurt Dışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Merkezî Sınav Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır,
c. Yurt dışında öğrenim görüp e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluklarca [email protected] e-posta adresine başvuru süresinde gönderilecektir. Ayrıca e-posta yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak No:8 Teknikokullar/Yenimahalle/ANKARA adresine en geç 26 Nisan 2019 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilecektir.
 
SINAVDA KAÇ SORU OLACAK?
İki oturum halinde düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sınavında öğrencilere sözel alanda 50 soru, sayısal alanda 40 soru yöneltilecek.  Sözel alan soru dağılımı şöyle; Türkçe 20,T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10,  Yabancı Dil 10. Sayısal alan soru dağılımı;  Matematik 20, Fen Bilimleri 20. 
 

2019 LGS NE ZAMAN?
MEB tarafından yapılan açıklama kapsmında merkezi sınavın 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacağı belirtildi. 
 
2019 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
LGS sınav sonuçları, 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.