26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

LGS ikinci tercih ne zaman? LGS ikinci tercihler için tarih verildi!

İstediği liseye yerleşemeyen veya girdiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için birinci nakil dönemi bugün başladı. Binlerce öğrenci ve velisi LGS ikinci tercihler ne zaman? Nakilde yerleşemezsem ne olur? sorularının yanıtlarını araştırıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘2019 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yapılan güncelleme kapsamında öğrenciler, lise diploması alma imkânının tanındığı Mesleki Eğitim Merkezleri’ni de yerleştirmeye esas birinci nakil döneminde tercih edebilecek. Sonuçlar ise 5 Ağustos’ta açıklanacak. LGS tercihleri ve nakilleri hakkında tüm detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor..

30 Temmuz 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
LGS ikinci tercih ne zaman? LGS ikinci tercihler için tarih  verildi!
LGS ikinci tercihler ne zaman? Nakilde yerleşemezsem ne olur? sorularının yanıtları binlerce öğrenci ve velisi tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor.  Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları bugün başadı. 2 Ağustos'a kadar sürecek olan tercih başvurularının nasıl yapılacağı merak konusu oldu. LGS yerleştirme sistemi takvimine göre 8. sınıfı bitiren öğrenciler önümüzdeki süreçte 29 Temmuz – 2 Ağustos ve 5 – 8 Ağustos'ta olmak üzere iki defa daha okullarına giderek nakil tercihleri başvurusunda bulunabilecekler. LGS ikinci tercihler ve nakil işlemleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
LGS İKİNCİ TERCİHLER NE ZAMAN? 
Tercih işleminin ardından herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alım yapılacak.
 
Boş kontejanlarda da hiçbir yere yerleşme hakkı kazanamayan öğrenciler, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alınacak.
 
Birinci nakil tercihleri 29 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
 
İkinci nakil başvuruları ise 5-8 Ağustos'ta yapılacak. Sonuçlar ise 10 Ağustos'ta açıklanacak.
 
 
 

 
 
NAKİLDE YERLEŞEMEZSEM NE OLUR?
Nakil sürecinde listenize yazdığınız hiçbir okula yerleşemezseniz, ilk yerleştirme sonucu yerleştiğiniz lisede olmaya devam edersiniz. Nakil tercihleri döneminde de hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin 19 – 23 Ağustos tarihleri arasında il / ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek.
 
LİSE NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI
İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam ediyor. 
 
 

 
Bu kapsamda 29 Temmuz-2 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos'ta açıklanacak.
 
Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos'ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.
 
 
Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.