29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

LGS kontenjanlar, yüzdelik dilim ve il sıralaması açıklandı

LGS kontenjanlar, yüzdelik dilim ve il sıralaması açıklandı MEB LGS yüzdelik dilim puanları nasıl merak ediliyor. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından liselere yerleşmek için binlerce öğrenciyi şimdi de tercih heyecanı sardı. LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimlerine çevrilmişti. Tüm liseler 2018 taban puanlarını ve yüzdelik dilim YEP puanlarını açıkladı. Yüzdelik Dilim nedir sorusu, lise hayatlarına başlayacak olan öğrenciler ve velilerinin merakla araştırdığı konu oldu.

3 Temmuz 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
LGS kontenjanlar, yüzdelik dilim ve il sıralaması açıklandı

LGS kontenjanlar, yüzdelik dilim ve il sıralaması açıklandı LGS yüzdelik dilim puanları nasıl hesaplanacak merak ediliyor. Öğrencilerin merak ettiği LGS yüzdelik dilim ve taban tavan puanlar araştırılıyor. Lise Giriş Sınavı (LGS) tercihleri, yüzdelik diilm ve il sıralaması e okul üzerinden yapılıyor. Lise Giriş Sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler ve veliler LGS giriş için tercihleri bekliyordu. MEB'den yapılan açıklamada Lise Giriş Sınavı (LGS) tercihleri, yüzdelik dilim ve il sıralamasının e okul üzerinden yapılacağı duyuruldu. 

LGS LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak. Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

 

 

LGS TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

 

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ MOBİL GİRİŞ EKRANI 2018

Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi mobil giriş nasıl yapılır, e-okul vbs mobil uygulama indirme nasıl oluyor? İşte detaylar... İnternet üzerinden yapılan işlemlerin çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aynı zamanda e okul mobil uygulama da oluşturularak kullanıma sunulmuştur. E okul mobil uygulamasında kişilerin bilgi alabilmesi adına aynı internet üzerinden işlem yapar gibi işlem yapması ve bilgilerine ulaşması gerekecektir. Bu noktada e okul mobil uygulamasında da yine öğrencilerin üyelik bilgilerinin üzerinden sisteme erişim sağlanmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi kişiler veli girişi için online sistemleri tercih edebileceği gibi aynı zamanda mobil uygulamaları da kullanabilir. Mobil uygulamalar iki farklı şekilde hazırlandığından dolayı telefonlardaki işletim sistemlerine göre seçim yapılabilir.

 

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ