24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

LGS lise nakil tercihleri nasıl yapılır?

2018 LGS LYS nakil başvurusu tarihleri için geri sayım başladı. LGS LYS nakil başvuruları ne zaman başlıyor?

9 Ağustos 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
LGS lise nakil tercihleri nasıl yapılır?

Tercih sonuçlarının ardından gözler nakil işlemlerinde. Liseye yerleşemeyen ya da girdiği okulu değiştirmek isteyen adaylar için şimdi de nakil süreci başlıyor. Ancak eğitimciler MEB’in kılavuzuna göre yerleşenlerin nakillerde şansının daha yüksek olduğunu belirtiyor. Çünkü bu öğrencilerin yapacağı üç tercihte okul türü, kayıt alanı zorunluluğu yok. Hiçbir yere giremeyenlerin üç tercihinden ilk ikisi ise kayıt alanından olacak ve aynı okul türünden en fazla iki lise seçilebilecek. 2018 Liseye geçişte 8. sınıflara bu sene ilk kez uygulanan LGS'nin sonuçları 30 Temmuz'da ilan edilmişti. Öğrencilerin yerleştikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılırken; nakil isteyen öğrenciler yeniden tercih yapacak. LGS lise nakil yerleştirme başvuru yapılacak adaylar, okullar ve kontenjanları http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.

TEOG LGS LYS NAKİL İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ - 2018 MEB

E OKUL GİRİŞ LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

MEB DUYURU 2018 LGS LİSE OKUL TABAN TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ


NAKİLLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Dört dönemde yapılacak nakil başvuruları 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de alınacak. Sonuçları sırasıyla 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül’de açıklanacak. Her dönemde öğrenciler Liselere Geçiş Sınavı (LGS), adrese dayalı yerleştirme ve pansiyonlu okullar için en fazla üçer okul seçebilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecektir.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.