26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

LGS lise yerleştirmeleri devam ediyor

LGS lise 1.nakil başvuruları nasıl yapılacak? E Okul VBS öğrenci girişi üzerinden LGS lise nakil başvuru süreci ne kadar sürecek?

10 Ağustos 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
LGS lise yerleştirmeleri devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 4 dönemde yapılacak nakil yerleştirme sürecinin ilki bugün sona erecek. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://e­okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://e­okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvurularının saat 17.00'de tamamlanmasının ardından sonuçlar 13 Ağustos'ta açıklanacak. Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas diğer nakil dönemleri ise 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül olarak belirlendi. İşte LGS lise 1.nakil başvuruları ile ilgili son gelişme


Herhangi bir liseye yerleşemeyenler için ise ikinci nakil tercih yerleştirmeleri ne zaman ve nasıl yapılacak LGS liselerin boş kalan tercihleri ve lise taban-tavan puanları MEB tarafından yayınlandı mı soruların yanıtları günlerdir merak edilen konular arasında. Lise nakil kılavuzuna göre ilk nakil tercihleri 06-10 Ağustos tarih aralığında yapılacak. Bu tarihlerde herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyenler ise 13 Ağustos tarihinde ikinci nakil için yeniden başvuruda bulunabilecek. Tercih işlemi E-Okul''dan yapılabilecek. Bakanlığın yayımladığı nakil kılavuzunda yer alan bilgilerine göre 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen/yerleşemeyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması ise zorunlu olacak.


Lise yerleştirmelerinde nakil dönemi devam ediyor. ‘Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu’nda öğrencilerin istemedikleri okullara yerleşmelerine neden olan, farklı okul türü seçme gibi bazı kriterler kaldırıldı. Nakillerde en fazla 3 okul olan tercih sayısı 5’e çıkarıldı. MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) görevden almalar sürerken, nakil dönemi bugün başlıyor. Lise yerleştirmelerinde 91 bin 687 öğrenci tercih yaptığı halde açıkta kaldı, birçok öğrenci de istediği okula yerleşememekten şikâyet etti. Ardından yeni liseye giriş sisteminin mimarı, MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt görevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. İki genel müdür de görevden alındı. Bakanlık dün yayımladığı ‘Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu’yla sorunlara çözüm bulmaya çalıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre tercih işlemlerinin 6-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtilmişti. Bu açıklama nedeniyle sabah saatlerinden itibaren e okul giriş sisteminde yoğunluk başladı. LGS nakil kılavuzu araştıran adaylar lise tercih işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile lise tercih işlemleri ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabileceksiniz. İşte 2018 LGS nakil başvuru kılavuzu ve e okul giriş sistemi!


LGS NAKİL KILAVUZU YAYINLANDI

MEB, resmi internet sitesi üzerinden 2018 LGS nakil kılavuzu yayınladı. Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas nakil takvimi bu başlı altından ulaşabilirsiniz.