9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

LGS sayısal sözel örnek soruları haberimizde: MEB LGS örnek sorular yayınlandı!

2020 yılında yapılacak LGS'nin tarihi MEB tarafından 7 Haziran olarak açıklandı. MEB LGS örnek sorular yayınlandı. LGS sayısal sözel örnek soruları haberimizin içerisinde yer alıyor. İki oturum olarak düzenlenecek sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı. 2020 LGS tarihinin duyurulmasının hemen ardından LGS örnek sorular da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi sitesinden yayımlandı. LGS sayısal sözel örnek sorular sizlerle..

26 Ekim 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
LGS sayısal sözel örnek soruları haberimizde: MEB LGS örnek sorular yayınlandı!
MEB LGS örnek sorular yayınlandı. LGS sayısal sözel örnek soruları haberimizin içerisinde yer alıyor. 2020 yılında yapılacak LGS'nin tarihi MEB tarafından 7 Haziran olarak açıklandı. 2020 LGS tarihinin duyurulmasının hemen ardından LGS örnek sorular da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi sitesinden yayımlandı. İki oturum halinde düzenlenecek sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.  8’inci sınıf öğrencilerinin sorumlu olduğu sınavda çoktan seçmeli 90 soru yöneltilecek. İki bölümden oluşan LGS’nin birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan soruları yer alacak. 
 
MEB LGS ÖRNEK SORULAR YAYINLANDI! 
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 7 Haziran 2020'de yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik ilk örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçığa, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden (http://odsgm.meb.gov.tr/) erişilebilecek. Örnek soru kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi.
 

Ekim Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

 

Ekim Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

 

 
LGS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK?
Millî Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, 7 Haziran 2020 olarak belirlendi. Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin iki oturum olarak düzenlenen sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.
 
Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. 
 

 
HER AY YAYIMLANACAK
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl sınava hazırlanan öğrencilere yardımcı olabilmek için soru kitapçıkları yayımlamıştı. Dönütlerinin olumlu olması üzerine genel müdürlük, uygulamanın bu yıl da devam edeceğini duyurdu. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her ay örnek soru kitapçığı yayımlamaya devam edecek.