25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Lisans Yerleştirme Sınavları tamamlandı

Liseden üniversiteye geçmek isteyen öğrencilerin girdiği YGS’nin ardından 4 yıllık üniversiteye girmek isteyen öğrencilerin girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS)’na oldukça az bir zaman kaldı. Sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştiriliyor.

14 Haziran 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Lisans Yerleştirme Sınavları tamamlandı

Öğrenciler üniversitede girmek istedikleri bölümün aldığı puan türüne göre LYS seçeneklerinden biri veya birkaç tanesine girecekler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen üniversiteye geçiş için ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS) belgeleri yayınlandı. Adayların, saat 10.00'da başlayacak sınavlarda saat 09.45'ten, saat 14.30'da başlayacak LYS-5'te ise saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısında bulunuldu.

 

LYS 2017 SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 10, 11, 17 ve 18  Haziran'da yapılacak LYS'ye başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve  salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar ÖSYM’nin resmi sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav giriş belgelerini alabilecekler. Yukarıdaki linke tıklayarak sayfaya gidebilirsiniz.