25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

E okul boş kontenjan sorgulama sayfası: Lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir?

Lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir? sorusunun cevabı araştırılıyor. 1-12 Temmuz tarihleri arasında LGS yerleştirme işlemleri için tercihler yapıldı. 22 Temmuz tarhinde ise LGS sonuçları açıklandı. Herhangi bir liseye yerleşemeyen adaylar Lise boş kontenjanlarını sorgulamaya devam ediyor. Lise boş kontenjanlarına E-Okul platformu üzerinden ulaşılabiliyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardaki boş kontenjanları görebilmek için öğrencinin TC numarası ve okul numarası gerekiyor. Liseye yerleşemeyen adaylar lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir? diye merak edenler için yanıtı haberimizde yer alıyor..

29 Temmuz 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
E okul boş kontenjan sorgulama sayfası: Lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir?
 
Lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir? merak edilen konular arasında üst sıralarda bulunuyor. 2019 LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra herhangi bir liseye yerleşemeyen adaylar için liselerin boş kalan kontenjanlarını araştırıyor. Lise boş kontenjanlarına E-Okul platformu üzerinden ulaşılabiliyor. Bu sene birinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos yapılacak. Sonuçlar 5 Ağustos’ta açıklanacak. Liseye yerleşemeyen adaylar lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir? araştırıyor. Liselere yerleştirmeye esas nakil kılavuz, boş kontenjanlar ve taban puanları haberimizde yer alıyor..
 
 
LİSE BOŞ KONTENJANLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

 

E OKUL BOŞ KONTENJAN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 
ADRESE DAYALI KAYIT NASIL YAPILIR?
 
2018 yılında TEOG yerine getirilen “Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” lise tercihi yapabilmeniz için öncelikle ikamet ettiğiniz adresinizin kayıtlı olduğu eğitim Bölgesinde hangi okulların olduğu öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra sınavsız öğrenci alan liselere “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” üzerinden tercih yapılacak. Bu tercih sisteminde en fazla 5 okul tercih edilebilecektir.
 
Okulların belirli kontenjanı için öğrenciler arasında eşitlik sağlanması halinde bakılacak kriterlerde de değişik yapıldı. Eski sistemde yerleştirmelerde puanların eşit olması halinde Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı'nın ardından yıl sonu başarı puanına bakılıyordu. Yeni sistemde ise Ortaokul Başarı Puanı'nın (OBP) ardından ikinci kriter yaş olarak belirlendi. Bu durumda yaşı küçük olana öncelik verilecek. Eşitlik devam ederse sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. İstediği okul türüne yerleşemeyen ya da yerleştiği okul türünü beğenmeyen öğrenciler için nakil veya ek yerleştirme süreçleri olacak.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve 8. sınıf öğrencilerinin liseye geçiş için girdikleri Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirildi. TEOG sınavının kaldırılmasının ardından 2018 yılında ilk defa uygulanan LGS ile birlikte ayrıca öğrenciler adrese dayalı kayıt sistemi ile tercihler de yapabilecek. 
 
LİSE NAKİLLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 
 
-Bu yıl birinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos yapılacak. Sonuçlar 5 Ağustos’ta açıklanacak.
 
-İkinci nakil başvuruları 5-8 Ağustos yapılacak ve sonuçlar 10 Ağustos’ta belli olacak.
 
-Yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos’ta alınacak.
 
-Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos’ta alınacak.
 
-Yatılılık başvuruları, 26-29 Ağustos’ta yapılacak.
 
-Nakil komisyonlarının yerleştirmeleri 6 Eylül itibarıyla tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başlayacak.