26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

LYS 4 sosyal bilimler soru cevapları yayınlandı

Sosyal bilimler sınavına girenler sınav çıkışı sorular ve cevapları araştırmaya başladı. ÖSYM’den son dakika açıklama olup olmadığına bakan öğrenciler, bir yandan da sorular ve cevapları araştırıyor.

14 Haziran 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
LYS 4 sosyal bilimler soru cevapları yayınlandı

Öğrenciler, Tarih testinde 44 soru, Coğrafya-2 testinde 14 soru, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde ise 32 soru yanıtladı. ÖSYM, LYS soru ve cevapların tamamını geçtiğimiz yıllarda ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yayınladı. Bu yıl da LYS soru ve cevapların tamamının bu adreste, yüzde 10’luk kısmının ise osym.gov.tr adresi üzerinden herkese açıklanması bekleniyor. 

 

LYS 4 SOSYAL BİLİMLER SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN...

 

LYS 4 HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULDU?

LYS maratonuna başlayan öğrencilere 10 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılan sosyal bilimler oturumunda 135 dakika süre verildi ve tarih, coğrafya 2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden 90 soru soruldu. Öğrenciler sınavda Tarih testinde 44 soru, Coğrafya-2 testinde 14 soru, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde ise 32 soru yanıtladı. Tarih Testi ve Coğrafya-2 Testinin her birinde 1’er soru, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru, kısa cevaplı soru olacaktır.