20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

LYS 4 Tarih soruları cevapları yayınlandı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) her sene tekrarlanıyor. Üniversitelerin dört yıllık bölümlerine girmek isteyen binlerce öğrenci bu sınav için hazırlanıyor.

19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
LYS 4 Tarih soruları cevapları yayınlandı

Liseden üniversiteye geçmek isteyen öğrenciler, öncelikle Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na giriyorlar. Eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen öğrencilerin ise ikinci aşama olarak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na girmeleri gerekiyor. Üniversitede girmek istedikleri bölümün aldığı alana göre (eşit ağırlık, sayısal, sözel, dil) LYS’lerden iki veya daha fazlasına giriyorlar. Öğrencilerin lisede seçtikleri alan dışında başka bir alan sınavına da girme imkanları var. 

 

LYS-4 TARİH SORU CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 

 

LYS-4 Sosyal Bilimler sınavına giren adaylar toplamda 135 dakikada 90 soru çözdüler. Bu sınavda tarih dersinden 44 soru soruldu ve bu sorular için öğrencilere 65 dakika verildi.

Öğrencilere Genel Türk Tarihi, Osmanlı Tarihi, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi alanlarından sorular soruldu. Konuların dağılımı ise şu şekilde oldu:

Genel Türk Tarihi: İlk Türk Devletleri, Türk İslam Devletleri, Türkiye (Anadolu Tarihi)

Osmanlı Tarihi: Beylikten Devlete (1300 – 1453), Dünya Gücü: Osmanlı Devleti (1453 – 1600), Arayış Yılları (XVII. Yüzyıl), Diplomasi ve Değişim (XVIII. Yüzyıl), En Uzun Yüzyıl (1800 – 1922)

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi: XX. Yüzyıl Başlarında Dünya, II. Dünya Savaşı, Soğuk Savaş Dönemi, Yumuşama Dönemi ve Sonrası, Küreselleşen Dünya