19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

LYS sınavı tamamlandı

LYS 17-18 Haziran'da yapılacak sınavlarla devam edecek. ÖSYM Başkanı son dakika uyarısı yaptı. Daha önceki yapılan sınavlarda da uygulanan 15 dakika kuralı LYS sınavlarında da geçerli olacak. Sınava girecek öğrencilerin sınav başlama saat olan 10.00’dan 15 dakika önce sınava girecekleri binaya giriş yapmış olmaları gerekiyor.

16 Haziran 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
LYS sınavı tamamlandı

Sınav saatinden 15 dakika önce yani en geç 9.45’te sınav binasına girmiş olmanız gerekmektedir. Bu süreden sonra gelen öğrenciler binaya alınmayacak onun için çok dikkatli olmanız gerekmektedir. İşte, ÖSYM Başkanı Ömer Demir ve İstanbul Valiliğinden yapılan LYS uyarısı...

 

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, 10 Haziran’da yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için adaylara uyarılarda bulundu.

 

Demir, "Biraz erken gelmeleri 15 dakikayı da düşünerek makul bir süre içinde bina önüne gelmeliler. Vaktinde sınav ortamına gelmemek, sınav ortamında huzursuzluk çıkarmak, yasaklı eşyalar ile sınav salonuna gelmek, ek süre kullanmak, sınav bitmiştir dendikten sonra işaretlemeye devam etmek kopya sayılmayacak ama sınavın geçersiz sayılması olarak değerlendirilecek" dedi.

 

Demir, "Bu yıl öğrenciler ilk kez kısa cevaplı sorular ile karşılaşacak. Doldurulması oldukça kolay paniğe gerek yok. Kısa cevaplı sorular için adaylara ayrı cevap kağıdı verilmeyecek. Aynı cevap kağıdının arkası olacak. Dört yanlışın bir doğruyu götürme kuralı açık uçlu sorular da uygulanmayacak" diye konuştu.

 

LYS VE CEVAP KAĞIDI AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Ömer Demir’den LYS adaylarına son dakika uyarıları geldi. Ömer Demir LYS’ye girecek adaylara açık uçlu sorularda dikkat etmeleri gerekenleri anlattı.

 

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, 10 Haziran’da başlayacak LYS’lere ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, "LYS’lerde kısa cevaplı sorular için ayrı cevap kağıdı verilmeyecek. Matematik oturumu dışındaki diğer oturumların cevap kağıtları, arkalı önlü (çift taraflı) olacak ve her iki yüzüne de kodlama yapılabilecek" açıklamasında bulundu. LYS’lere başvuran toplam öğrenci sayısının 1 milyon 72 bin 396 olduğunu bildiren Demir, bu yıl 81 il dışındaki sınav merkezlerine ilk kez 39 ilçedeki merkezlerin de eklendiğini kaydetti.

 

Sınav binalarına ilişkin de bilgi veren Demir, LYS1’in 2 bin 594, LYS 2’nin bin 490, LYS 3’ün 2 bin 582, LYS 4’ün bin 714, LYS 5’in ise 429 binada gerçekleştirileceğini ifade etti. Demir, bu yılki sınavın içerik ve müfredata uygunluk bakımından önceki yıllardan bir farkının bulunmadığını dile getirerek, LYS’nin önceki senelerde olduğu gibi toplam 5 oturumda tamamlanacağını hatırlattı.

 

Ömer Demir, bu yıl LYS’lerdeki tek yeniliğin öğrencilere açık uçlu "kısa cevaplı" soruların yönetilmesi olduğunu, 2017 LYS’lerde sorulacak sözel ve sayısal açık uçlu soru örneklerinin "osym.gov.tr" resmi internet sitesinden adayların erişimine sunulduğunu dile getirdi.