19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

MEB AÖL iş takvimi lise kayıt yenileme

AÖL açık lise kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. 2019 AÖL kayıt işlemleri nasıl yapılır? 2019 AÖL kayıt yenileme ücreti 2. dönem için kaç para oldu?

9 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
MEB AÖL iş takvimi lise kayıt yenileme

Açık Lise aracılığıyla eğitim hayatlarını devam ettiren binlerce öğrenciyi ilgilendiren yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan duyuru neticesinde, Açıköğretim Lisesi'nde okuyan öğrencilerin merakla beklediği 'AÖL kayıt yenileme tarihleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. MEB'in Açık Lise iş takvimi 2019 başlıklı notuna göre, AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri çok kısa bir süre içinde başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açıktan lise eğitimine devam edenler için AÖL 2. (ikinci) dönem kayıt yenileme bugün başladı. Geçtiğimiz günlerde MEB tarafından açıklanan Açıköğretim Lisesi iş takvimi ile beraber, AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Hali hazırda Açık Lisede okuyan binlerce öğrenci kayıt yenileme işlemleri hakkında sorgulamalarını yaparken 2. dönemde kayıt olmayı düşünen öğrenciler ise ilk kayıt hakkında araştırmalarını yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) eğitim gören yüz binlerce öğrenci, 2. dönem kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemleri hakkındaki araştırmalarına hız verdi. Konuya dair net bilgi almak isteyen açık lise öğrencileri, bu hususta MEB'in resmi internet sitelerini sorguluyor.

AÖL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklandı, gözler şimdi kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerinde. 2018-2019 öğretim yılı AÖL kayıt işlemlerine dair tarihler, AÖL'ün yakın zaman önce güncellediği iş takviminde açıklandı.

AÖL KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB Açık Lise iş takvimine göre, 2018-2019 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 9 Ocak 2019 ile 6 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNİ KİMLER YAPABİLİR?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrenciler kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar II. Dönem sınavına katılamaz.