3 Temmuz 2026 Cuma / 18 Muharrem 1448

MEB duyurdu! İsteğe bağlı yer değiştirme sıra sonuçları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, il içi isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında tercihleri doğrultusunda ataması yapılamayan ve sıra kaydı talebinde bulunan öğretmenlere ilişkin sıra sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

AA3 Temmuz 2026 Cuma 14:53 - Güncelleme:
MEB duyurdu! İsteğe bağlı yer değiştirme sıra sonuçları belli oldu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, il içi isteğe bağlı yer değiştirme sürecinde ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenlerin, talepleri doğrultusunda ilk iki tercih ettikleri eğitim kurumları için hizmet puanı üstünlüğüne göre sıralandıkları belirtildi.

Açıklamada, "Hizmet puanlarının eşit olması halinde ise öncelik sırasıyla öğretmenlik hizmet süresi daha fazla olana ve mesleğe daha erken başlayan öğretmene verildi. Eşitliğin devam etmesi halinde ise atama için sıra önceliği bilgisayar kurasıyla belirlendi." ifadeleri kullanıldı.

  • milli eğitim bakanlığı
  • öğretmen
  • yer değiştirme

ÖNERİLEN VİDEO

Zayıflama İğneleri Hamileliğe Mi Neden Oluyor?

Kapat
Video yükleniyor...