18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

MSÜ tercih sonuçları nereden bakılır? 2022 MSÜ tercih sonuçları sorgulama

MSÜ tercih sonuçları 2022 nereden bakılır? sorusu, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gündeme geldi. MSÜ tercih sonuçları PERTEM (https://personeltemin.msb.gov.tr) veya e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek. MSÜ tercih sonuçları sorgulama ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz.

20 Haziran 2022 Pazartesi 16:05 - Güncelleme:
MSÜ tercih sonuçları nereden bakılır? 2022 MSÜ tercih sonuçları sorgulama

MSÜ tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın yerleştirme süreci sona erdi. Peki MSÜ tercih sonuçları 2022 nereden bakılır? İşte MSÜ tercih sonuçları sorgulama ekranı

MSÜ TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı tercih sonuçları açıklandı.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Savunma Üniversitesi 2022 yılı askeri öğrenci temini 2'nci seçim aşamaları tercih işlemleri sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr üzerinden duyuruldu.

MSB ASKERİ ÖĞRENCİ TEMİNİ NE ZAMAN?

1. MSB Millî Savunma Üniversitesi 2022 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 27.06.2022 - 03.08.2022 tarihleri arasında yapılacak olup,

a. Harp Okulları seçim aşamaları 27.06.2022 - 23.07.2022 tarihleri arasında,

b. Astsubay Meslek Yüksek Okulları seçim aşamaları 25.07.2022 - 03.08.2022 tarihleri arasında icra edilecektir.

c. Pazar günlerine sınav planlanmamıştır.

2. Hava Harp Okulu adayları "Psikomotor Testi" ve "Öğrenci Seçme Uçuşuna" katılacakları için birinci tercihi HHO olan adaylar arasından MSÜ-2022 sayısal puanına göre belirlenmiştir.

3. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Çağrı Esasları:

a. MSÜ-2022 sınavında herhangi bir puan türünden, belirlenen taban puanı geçen adayların tercihleri arasında Bando Astsubay MYO olanlar, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir. Adaylar bu haklarından feragat edebilir. Bu durum adayların diğer tercihlerini etkilemeyecektir.

b. MSÜ-2022 sınavında herhangi bir puan türünden, belirlenen taban puanı geçemeyen adaylardan, Güzel Sanatlar veya Konservatuar Liselerinin Müzik bölümü kaynaklı olan adaylar ile birinci tercihi Bando Astsubay MYO olan adaylardan en yüksek puan türüne göre sıralanarak belirlenen adaylar sadece Bando Astsubay MYO adayı olarak sınavlara çağrılmıştır. Bu adayların diğer tercihleri dikkate alınmayacaktır.

c. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girecek adaylar enstrümanlarını da yanlarında getirebileceklerdir. (Piyano ve bateri hariç)

4. Şehit / Gazi yakını olan adaylar; 2022-MSÜ Sınavında aldıkları puanlarına % 10 eklenerek değerlendirmeye alınmıştır. Şehit/Gazi yakını olduğunu belgeleyemeyen adayların işlemlerine, puanlarına % 10 eklenmeden devam edilecektir. Bu durumda, taban puanların altında kalan adayların tercihleri sonlandırılacaktır.

5. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/Ankara) adresinde hazır bulunacaklardır.

MSÜ TABAN PUANLARI 2022