7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Okullarda 4 gün ders 3 gün tatil konusu gerçek mi? Türkiye'de 4 gün okul 3 gün tatil olacak mı?

Sosyal medyada okulların haftada 4 gün, 3 gün ise tatil olacağı yönündeki iddialar milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başlandı. Avrupa ülkelerinde 4 gün çalışma sisteminin uygulanmasının ardından okullarda 4 gün ders, 3 gün tatil sistemine geçildi. Hal böyle olunca Türkiye'de de aynı sistemin uygulanıp uygulanmayacağı konusu gündeme geldi. Buna göre Okullarda 4 gün ders 3 gün tatil gerçek mi? 4 gün okul 3 gün tatil olacak mı? İşte detaylar...

8 Ocak 2023 Pazar 14:45 - Güncelleme:
Okullarda 4 gün ders 3 gün tatil konusu gerçek mi? Türkiye'de 4 gün okul 3 gün tatil olacak mı?

Okullarda 4 gün ders 3 gün tatil sistemine geçilen bazı Avrupa ülkelerinde verimin arttığı yönündeki açıklamalar sonrası konu hakkında araştırmalar hız kazandı. Sistemin uygulandığı ülkelerin artması üzerine, çok sayıda vatandaşta Türkiye'de okulların haftada 4 gün olacağı beklentisi doğdu. Peki 4 gün okul 3 gün tatil olacak mı? Okullarda 4 gün ders 3 gün tatil konusu gerçek mi? İşte konu hakkında merak edilenler...

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL OLACAK MI?

İngiltere ve İzlanda'da okullarda 4 gün ders, 3 gün tatil olması, birçok ülkeyi harekete geçirdi. Okullarda yüzde 60'a yakın tasarruf sağlanmak amacıyla geçilen bu sistem sayesinde verimin artmasıyla diğer ülkelerde de konu gündeme alındı.

Norveç'te de bu sistem için pilot okullar belirlendi ve bu okullarda haftada 4 gün ders ile 3 gün tatil dönemine geçiş yapıldığına, durumun iyi olduğu ve dönemin bu şekilde devam edeceği belirtildi.

OKULLARDA 4 GÜN DERS 3 GÜN TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Türkiye'de 4 gün ders 3 gün tatil sistemine geçilmesine yönelik henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında alınmış bir karar bulunmamakla beraber, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama gelmesi durumunda haberimizde yer verilecektir.

İngiltere'de haftada dört gün okul uygulamasını destekleyenler, enerji fiyatlarındaki artışın okullara getirdiği maddi yükü azaltabileceğini ve tasarruf sağlanabileceğini işaret ederken; Okullarda haftada 4 gün ders, 3 gün tatil uygulamasını desteklemeyenler ise 4 gün eğitimin öğrenciler için verimli olmayacağını ifade ettiler.