TEMELLERİ Sabahat Sezin tarafından 1963’te Caddebostan’da atılan Özel Sezin Okulu 50. yılını 8-9 Mayıs tarihlerinde öğrenciler veliler ve eski mezunları ile öğretim kadrosunun katıldığı partilerle kutladı. Okulun 50 yıllık tarihi Coşkun Aral tarafından hazırlanan belgesel ile ölümsüzleştirildi.
60’lardan günümüze
Okulun Ümraniye Çekmeköy’deki kampusunda gerçekleşen 50. yıl kutlamasında eski yeni tüm Sezinliler bir araya geldi. Partide buluşanlar; kurucular, öğretmenler, eski öğrenciler, idareciler sohbet edip hasret giderdi. Kutlama partisinde konuşan Kurucu Gülin Sezin Toroslu, eğitimin önemine değinirken Müge-Coşkun Aral tarafından hazırlanan ve Yetkin Dikinciler tarafından seslendirilen “50. Yıl Belgeseli” izleyenleri 60’lı yıllardan, Caddebostan’daki apartmandan alıp 1998 yılında taşınılan Çekmeköy’deki kampuse, 2013 yılına kadar getirdi. Okulun yapı taşları olan kurucular, müdürler, öğretmenler, tüm emeği geçenler tek tek anıldı. Okuma günleri, mezuniyet törenleri, spor karşılaşmaları, derslere dair yüzlerce fotoğraf ve hazırlanan röportajlarla 50 yıldır devam eden yolculuğa tanık olundu. Gecede kurucu Gülin Sezin Toroslu’nun annesi Sabahat Hanım’ın belgeselde yer alan fotoğrafındaki gibi, anasınıfı öğrencilerinin elinden tutup ‘yağ satarım bal satarım’ı söylemesi geceye katılanlara duygulu anlar yaşattı.
Jackson sahnedeydi
Partide Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Burak Şentürk ile Yönetmen Yüksel Altıntaş’ın yaptığı ‘50 Yıldan İzler’ müzikali öğrenciler tarafından sahneye konuldu. Gösteride çocuklar ‘Cici Kızlar, Michael Jackson’ kılığına bürünüp sahne aldı. Geceye katılanlar fotoğrafıyla varlığı hissedilen Sabahat Sezin’i anarken, Gülin Toroslu da annesine Anneler Gününü bu kutlama ile hediye ettiğini söyledi.




