25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Pedagojik formasyon kalktı mı?

Pedagojik formasyon kalktı mı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Eğitim Vizyonu toplantısında konuştu. Erdoğan 'Önümüzdeki dönemde öğretmenlik meslek kanunu' çıkartılacağını duyurdu. Erdoğan ayrıca, 'Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. Hala 4+2 olmak üzere, toplam altı yıl olan sözleşme süresinin 3+1 toplam dört yıla indiriyoruz, Pedagojik formasyonu da kaldırıyoruz' dedi.

24 Ekim 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Pedagojik formasyon kalktı mı?

Pedagojik formasyon yüksek lisans programı olacak

Sertifika programı olarak uygulanan "pedagojik formasyon" yüksek lisans programı haline getirilerek, "Türkiye Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı" şeklinde uygulamaya alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan bilgilendirmede, "Daha önce sertifika programı olarak uygulanan 'pedagojik formasyon' bundan böyle yüksek lisans programı haline getirilerek, Türkiye Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı olarak uygulanacak." ifadesine yer verildi.

Bu kapsamda Yüksek lisans programı eğitiminin içeriği, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği ve koordinasyon çerçevesinde belirlenecek.

Uygulama, yüksek öğretim kurumlarının ilgili enstitüleri tarafından il milli eğitim müdürlüklerinin desteğiyle yürütülecek.

Erdoğan: Sözleşmeli öğretmenlerin görev süresi azaltılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 vizyon belgesinin açıklandığı toplantıda konuşuyor. Erdoğan'ın öğretmenlerle ilgili kritik bir düzenlemeyi açıklaması bekleniyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2023 Eğitim Vizyonu"nu açıkladı. Selçuk'un açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapıyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Eğitim Vizyonu toplantısında konuştu. Erdoğan "Önümüzdeki dönemde öğretmenlik meslek kanunu" çıkartılacağını duyurdu. Erdoğan ayrıca, "Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. Hala 4+2 olmak üzere, toplam altı yıl olan sözleşme süresinin 3+1 toplam dört yıla indiriyoruz, Pedagojik formasyonu da kaldırıyoruz" dedi.

 

Formasyon nedir?

Eğitim fakültesinden mezun olmayan ancak öğretmenlik yapmak isteyenler için üniversitelerin size verdiği hızlandırılmış eğitim bilimleri dersleridir. Her üniversitenin kendisine göre şartları vardır. Bunlar kontenjan sınırı ve not ortalamasıyla ilgilidir. Lisans eğitimi sürecinde formasyon almak isteyenlerin, okuduğu üniversitenin başvuru tarihlerini takip etmeleri ve şartlarını bilmeleri yeterlidir. Mezun olduktan sonra ister kendi mezun olduğunuz üniversitede; isterse de başka bir yükseköğretim kurumunda formasyon eğitimi alabilirsiniz.