26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu ve başvuru sayfası: Sağlık Bakanlığı personel başvurusu nasıl yapılır?

ÖSYM, bugün başlayan tercihler için Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar, 16 Eylül saat 23.59'a kadar tercihlerini yapabilecek. Sağlık Bakanlığının bazı kadrolarına, ”Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacakları İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” de yer alıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı tercih personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, KPSS 2020/11 Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu ve personel alımı süreci hakkında bilgiler...

10 Eylül 2020 Perşembe 13:25 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu ve başvuru sayfası: Sağlık Bakanlığı personel başvurusu nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı, yeni personel alımı yapacak. ÖSYM tarafından KPSS-2020/11 Kadrolara Yerleştirme Yapmak İçin Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu yayımlandı. 2020/11 Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzunun yanı sıra personel alımı kadro bilgileri de duyuruldu. Peki Sağlık Bakanlığı tercih personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre, Sağlık Bakanlığı bünyesinde personel alımı yapılmasınnna ilişkin KPSS 2020/11 Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu yayımlandı.

KPSS 2020/11 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini, 10 – 16 Eylül 2020 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 16 Eylül 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Adaylar tercihlerini, https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle işlemlerini yapabilecek.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2020/11 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

ÖSYM'nin yaptığı açıklama şu şekilde;

Sağlık Bakanlığının bazı kadrolarına, “”Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacakları İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/11 Tercih Kılavuzuna saat 10.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZU 2020

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2020/11 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TERCİH SONUÇLARIN DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığına elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve Sağlık Bakanlığına postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sağlık Bakanlığı bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edinecektir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan Sağlık Bakanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini ilgili Bakanlıktan öğreneceklerdir.

KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadrolara Sağlık Bakanlığınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.