25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı yerleştirme ÖSYM sonuç sayfası

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS 2020/14 personel alımı yerleştirme sonuçları için ÖSYM sonuç sayfası erişime açıldı. Yerleştirme sürecine dair tüm detaylar Sağlık Bakanlığı YHGM internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Adaylar, Sağlık Bakanlığı yerleştirme sonuçlarına 15 Aralık 2020 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. İşte Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ÖSYM sonuç sayfası

15 Aralık 2020 Salı 15:51 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı yerleştirme ÖSYM sonuç sayfası

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı yerleştirme sonuçları açıklandı. 7 bini hemşire, 1700'ü ebe ve 2 bin 864'ü sağlık teknikeri olmak üzere; biyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, sağlık fizikçisi gibi pek çok alanda alımı yapılacak olan Sağlık Bakanlığı KPSS tercih sonuçları doğrultusunda atamalar tamamlandı. 12 bin personel alımı sonuçlarının yanı sıra, yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler de açıklandı. İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı ÖSYM sonuç sayfası..

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri hâlde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılmayacaktır. 

SAĞLIK BAKANLIĞI YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS-2020/14: Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

01-07 Aralık 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2020/14 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 15 Aralık 2020 tarihinde 15.35'ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?

Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır..

Sağlık Bakanlığı 2020 KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim atama taban puanları

Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir..

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.