26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2019 sözel bölüm taban tavan puanları açıklandı! YKS sözel bölümler kaç puanla alıyor?

Sözel bölümler 2019 taban puanları belli oldu mu? 2019 YKS sözel bölümler kaç puanla alıyor? sorularının yanıtları milyonlarca YKS adayı tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için tercih dönemi bugün başladı. YKS tercihleri 23 Temmuz - 29 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek. YKS adayları, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. Sözel bölümler 2019 taban puanları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

24 Temmuz 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2019 sözel bölüm taban tavan puanları açıklandı! YKS sözel bölümler kaç puanla alıyor?
Sözel bölümler 2019 taban puanları belli oldu mu? 2019 YKS sözel bölümler kaç puanla alıyor? soruları üniversitede sözel bölüm tercih edecek olan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor.YKS tercih işlemleri 23 Temmuz - 29 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.  TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilecekler.  Sözel bölüm tercihleri hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için araştırdık. İşte tüm detaylar.. 
 
SÖZEL BÖLÜMLER 2019 TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU? 
Sözel bölümler 2019 taban puanları ÖSYM tarafından erişime açıldı.
 
2019 YKS SÖZEL BÖLÜMLER KAÇ PUANLA ALIYOR?
 
ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
 
TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.
 
TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.
 
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. 
 
 

 
YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?
“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.
 
“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.
 
YÖK’ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.
 
Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Puan Türü Seçin” alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.