18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Ücretli Öğretmenlik Atama sonuçları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenler arasından yapacağı 5 bin sözleşmeli öğretmenin atama sonuçları açıklandı. 4- 7 Eylül tarihleri arasında belirlenen boş kontenjanları baz alarak tercihlerini gerçekleştiren adaylar, bugün atama sonuçlarını görüntüleyebilecek.

12 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ücretli Öğretmenlik Atama sonuçları belli oldu

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenler arasından yapacağı 5 bin sözleşmeli öğretmenin atama sonuçları açıklandı. 4- 7 Eylül tarihleri arasında belirlenen boş kontenjanları baz alarak tercihlerini gerçekleştiren adaylar, bugün atama sonuçlarını görüntüleyebilecek. İşte, 2018 Ücretli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı.

MEB'in belirlediği takvime göre, 11 Eylül 2018 tarihinde açıklandı

 

ATAMALAR NASIL DUYURULACAK?

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden görüntülenecek.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle bir araya geldiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 bin öğretmen ataması yapılacağına yönelik sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, öğretmen alımıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Şu andaki yazılı metin, Ömer Dinçer’in Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili, ‘Diğer alanlarda iki yıl, öğretmenlikte bir yıl geçerlidir’ diye bir yönetmelik değişikliği var. Cari mevzuat bir yıl gösteriyor. Bu arada bununla ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Yani ben şu anda haftaya alamıyorum. Ne bileyim, ağustosun sonunda, eylülün başında alamıyorum. Meclis’in açılması gerekiyor. Dolayısıyla takvim bununla ilgili bir şey.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere ikinci atama şansı tanıdı. Öğretmen atama başvuruları 7 Eylül'de sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2018 yılı yaz tatili kadrolu öğretmenlerden, aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirmesi gerçekleşmeyenler için ek tercih işlemlerinin başladığı belirtildi.Başvurular, 7 Eylül'e kadar sürecek. Atamalar ise 10 Eylül'de yapılacak.