25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

2022 YÖK üniversite kayıt tarihleri! Üniversite kayıtları ne zaman?

Üniversite kayıtları başlıyor. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercihte bulunduğu okullara yerleştirilen öğrenciler üniversite kayıt tarihlerinde, gerekli belgelerle birlikte kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. Elektronik kayıtlar ise e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Peki Üniversite kayıtları ne zaman? İşte 2022-2023 eğitim öğretim yılı için belirlenen üniversite kayıt tarihleri

15 Ağustos 2022 Pazartesi 15:20 - Güncelleme:
2022 YÖK üniversite kayıt tarihleri! Üniversite kayıtları ne zaman?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bir okula yerleştirilen öğrenciler 2022 üniversite kayıt tarihlerini öğrenmek istiyor. YKS puanına göre tercihlerini gerçekleştiren adaylar, yerleştirildikleri okulların kayıt tarihlerine göre işlemlerini başlatacaklar. Peki Üniversite kayıtları ne zaman? İşte YÖK 2022 üniversite kayıt tarihleri

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN 2022?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların üniversite kayıt işlemleri Ağustos'un 22 – 26 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22 – 24 Ağustos arasında yapılabilecektir.

Üniversite kayıtları için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve kayıt tarihine göre işlem yapacaklardır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt işlemleri e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

E-DEVLET ÜNİVERSİTE ELEKTRONİK KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

e-devlet Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı sayfasından Üniversite E-Kayıt işleminin yanı sıra Öğrenci Belgesi Sorgulama, Yurt Başvurusu, Kredi / Burs İptal Başvurusu, Kredi / Burs Nakil Başvurusu ve AÖF Sınav Notu Sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

ÖSYM tarafından yayınlanan YKS tercih kılavuzu ile birlikte üniversite kayıtları için gereken belgeler de netlik kazandı. ÖSYM tarafından açıklanan üniversite kayıt evrakları şu şekilde;

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge,

Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri,

Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)