29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Üniversite tercih sonuçları açıklandı! YKS yerleştirme sonuçları 2023 ÖSYM sorgulama ekranı!

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları ÖSYM'nin sonuç sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr/ üzerinden erişime açıldı. Peki üniversite tercih sonuçları nasıl öğrenilir? İşte YKS yerleştirme sonuçları 2023 ÖSYM sorgulama ekranı

16 Ağustos 2023 Çarşamba 15:16 - Güncelleme:
Üniversite tercih sonuçları açıklandı! YKS yerleştirme sonuçları 2023 ÖSYM sorgulama ekranı!

Üniversite sınavı 2023 YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Milyonlarca üniversite adayının hayalindeki okula gitmek için yaptığı tercihlerin sonuçları belli oldu. YKS yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin sonuç sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr/ üzerinden sorgulanabilecek. İşte YKS yerleştirme sonuçları 2023 ÖSYM sorgulama ekranı

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS yerleştirme sonuçları 2023 ÖSYM duyurusuyla birlikte açıklandı.

2023-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecek.

ÖSYM YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Adaylar, 2023 YKS yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

İlk tercihlerde herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar, ek tercih tarihlerinde yeniden başvuru yapabilecek.

Adaylar YKS yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM e-devlet sorgulama ekranından öğrenebilecekler.

Üniversite tercih sonuçları (YKS 2023) ÖSYM tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından erişime açılacak.