25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

VGM burs parası ne zaman yatacak?

VGM burs sonuçları 2018 sorgulama ekranı erişime açıldı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü 2019 burs başvuru ücreti ne kadar? VGM burs ödemeleri ne zaman yapılacak?

8 Aralık 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
VGM burs parası ne zaman yatacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu her sene 8 ay boyunca öğrencilere veriliyor. Merakla beklenen VGM Ortaöğrenim burs başvuru sonuçları kurumun resmi internet sayfası üzerinden erişime açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM),Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere burs verilmeye devam ediyor. 2018 2019 öğretim dönemi için 17 Eylül ile 17 Ekim 2018 tarihleri arasında alınan başvuruların ardından öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyordu.

VGM BURS SONUÇLARI SORGULAMA

VGM BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

"2018 – 2019 Eğitim Yılı burs başvurularımız sona ermiştir. Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemleri sona erdi. Yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için duyurular internet sitemiz üzerinden erişime açılmıştır." denildi.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür.


BURS YARDIMI NE KADAR?

2018 - 2019 öğretim döneminde burs almaya hak kazanan öğrencilere, her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 60,00 TL burs yardımı yapılıyor. Üniversite eğitimi alan öğrencilerde ise burs miktarı 250,00 TL olarak belirlendi.