18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Yabancı Dil Sınavı sonuçları yayında mı

YDS sonuçları için kesin bir tarih şimdilik yok. Bir öncesi YDS sonuçları tam 25 gün sonra saat 14.30'da açıklanmıştı. 2018'İN YDS/3 sınav sonuçlarının ise 20-25 Aralık tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

3 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yabancı Dil Sınavı sonuçları yayında mı

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDS sonuçları için kesin bir tarih şimdilik yok. Bir öncesi YDS sonuçları tam 25 gün sonra saat 14.30'da açıklanmıştı. 2018'İN YDS/3 sınav sonuçlarının ise 20-25 Aralık tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

 

ÖSYM’DEN YDS UYARISI

ÖSYM’den YDS adaylarına “saat” uyarısı – ÖSYM tarafından, 2 Aralık Pazar yapılacak sınava girecek adaylara, sınav binalarına girişlerin saat 10.00’da sona ereceği hatırlatıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2 Aralık Pazar günü yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS/3) adaylarına, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı. Twitter üzerinden yapılan duyuruda, 2 Aralık Pazar günü yapılacak 2018-YDS/3 adaylarına yönelik hatırlatma yapıldı. Buna göre, adayların, saat 10.00’dan sonra sınavın yapılacağı binalara girişine izin verilmeyecek. Ayrıca, adayların, sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekecek. Adaylar, fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava alınmayacak.

 

YDS NEDİR?

ÖSYM'nin YDS kılavuzunda şu ifadelere yer verilmiştir: "İlgili mevzuat gereği, doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların da yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS’ye girmeleri veya eşdeğerlikleri kabul edilen uluslararası sınavlardan yeterli puan almaları gerekmektedir. Ayrıca, YDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler de bu sınava girebilirler. Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir. Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir."

Sınava giren adayların en çok merak ettiği konuların başında gelen YDS puan hesaplama ve standart sapma işlemleri hakkında detaylar haberimizde. 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 10.00'da yapılan sınava ilişkin en çok merak edilen husus puan hesaplama oldu. Yabancı Dil Sınavına giren adaylar puan hesaplama ve standart sapma gibi işlemlerini aşağıda yer alan linkten yapabilirler. Ayrıca YDS'den kaç puan almak gerekiyor? Yabancı Dil Sınavında net hesaplaması yapılırken yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları etkilememektedir. Bu nedenle Yabancı Dil Sınavında yapmış olduğunuz doğru sayıları hiç bir eksiltme yapılmadan doğrudan net sayılarınıza yansımaktadır.

Diğer tüm sınavlarda olduğu gibi YDS ‘nin de yeter puanı bulunmaktadır. Yanlış yapılan soruların doğru cevaplanan soruları eksiltmediği bir sınav olduğu için hafife alındığı durumlarda da adaylar hayal kırıklığına uğrayabilmektedir.