18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS sonuçları için tarih verdi!

ÖSYM tarafından dil yeterliliğini ölçmek için düzenlenen YDS, bugün gerçekleştiriliyor. YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sonuç tarihi belli mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren YDS/3, İngilizce düzenleniyor. Toplam 55 bin 580 adayın katılacağı sınavda, 7 bin 592 kişi görev alacak.

2 Aralık 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS sonuçları için tarih verdi!
YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sonuç tarihi belli mi? gibi soruların yanıtları tüm YDS adayları tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen YDS'ye 55 bin 580 aday katılım gösterecek. Yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren YDS/3, İngilizce düzenlenecek. Toplam 55 bin 580 adayın katılacağı sınavda, 7 bin 592 kişi görev alacak. YDS 10:15'te başladı ve sınav 180 dakika sürecek. YDS'ye dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik. 
 
YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 
YDS sonuç tarihi belli oldu. 2019-YDS/3 Sınav sonuçları 24 Aralık 2019 tarihinde adayların erişimine açılacak.
 

 
YDS NEDİR?
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ve ÜDS, KPDS, ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasının ardından bu sınavların yerini alan yabancı dil sınavıdır. YDS’de, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır.
 
YDS sınavı senede 3 kez yapılmaktadır. İlk sınav “İlkbahar YDS Sınavı” (YDS/1), ikinci sınav ise “Sonbahar YDS Sınavı” (YDS/2), üçüncü sınav “Kış YDS Sınavı” (YDS/3) olarak geçmektedir.
 

 
2020 YDS NE ZAMAN YAPILACAK?
YDS 2020 başvuruları 19 Şubat ve 26 Şubat tarihleri aralığında yapılacak. Sınav 12 Nisan’da gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 7 Mayıs’ta erişime açılacak.