18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

YDS sonuçları ne zaman belli olacak

YDS sonuçları ne zaman belli olacak araştırılıyor. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki defa gerçekleştirilen bir sınavdır. Sınavın resmi olarak düzenleniş amacı, kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tespit etmek olarak belirlenmiş olsa da, günümüzde yurt içinde neredeyse tüm alanlarda yabancı dil bilgisi seviyesinin temel ölçütü olarak kabul edilmektedir.

3 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
YDS sonuçları ne zaman belli olacak

YDS SINAVI SAAT KAÇTA YAPILDI?

YDS sınavı 10:15'te başlayacak binlerce adayı yakından ilgilendiren YDS sınavı öncesinde 10:00'dan sonra salonlara kimse alınmayacak. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda bu önemli uyarı adaylar ile paylaşıldı.

 

 

YDS SINAVI YORUMLARI 2 ARALIK 2018

Ömer YÜKSEL

@_omeryuksel

Daha sınavda hangi konulardan sorumlu olduğumuzu bilmiyorum ama hayırlısı. Geçen sene girmiş olsaydım kesin daha yüksek alırdım. Konuşmaya konuşmaya zamanla unutuluyor #YDS

 

Sinem

Umarım zorsundur #yds

 

ᴀʏsᴇ

@aysemakbas

Bugün #yds ım var, yağmur yağıyor, yanıma şemsiye alsam çöpe atarlar mı acaba, çünkü şemsiyemi atarlarsa sövmekten sınava odaklanamam, yanıma şemsiye almazsam ve ıslanırsam yine söverim yine odaklanamam, Allahım sınav bitene kadar yağmuru durdurur musun

 

 

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

 

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

 

YDS/3 Sonuçları 25 Aralık 2018 tarihinde açıklanacak.

 

YDS Nedir?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından İlkbahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki defa gerçekleştirilen bir sınavdır. Sınavın resmi olarak düzenleniş amacı, kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tespit etmek olarak belirlenmiş olsa da, günümüzde yurt içinde neredeyse tüm alanlarda yabancı dil bilgisi seviyesinin temel ölçütü olarak kabul edilmektedir.