18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

YDS soruları nasıldı? YDS zor muydu, kolay mıydı? YDS yorumları sizlerle

YDS soruları nasıldı? YDS zor muydu, kolay mıydı? gibi soruların yanıtları tüm adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça gibi diller için yeterliliği ölçmeye yarayan YDS genellikle akademik kariyer hedefleyenlerin giriş yaptığı bir sınavdır. ÖSYM tarafından düzenlenen YDS'ye 55 bin 580 aday katılacak. ÖSYM takvimine göre, YDS sonuçları 24 Aralık'ta açıklanacak.

2 Aralık 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
YDS soruları nasıldı? YDS zor muydu, kolay mıydı? YDS yorumları sizlerle
YDS soruları nasıldı? YDS zor muydu, kolay mıydı? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. ÖSYM tarafından düzenlenen YDS'ye 55 bin 580 aday katılım gösterecek. Yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren YDS/3, İngilizce düzenlenecek. Saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara 80 soru yöneltilecek ve 180 dakika süre verilecek. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. YDS 2019 hakkında tüm merak edilenlere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
YDS SORULARI NASILDI? 
aybüke İngilizce öğreneceğim derken güvercinlere olan saygım arttı. Teşekkürler #osym teşekkürler #yds
 
arzucan hoca sınavınız bitmiştir,kalemleri bırakın deyince masterchef yarışmacıları gibi ellerimi  havaya kaldırdım az izlemek lazım bu programı #yds
 
Aysegul A şıkkını hiç işaretlememişim bu sorunun cevabıda A olsun dediğim bir sınavdı. #yds
 
Ayşe Nur İspir 3 saatliğine boyut değiştirmiş gibi olduk. Anladığım kadarıyla #yds de Shakespeare'in parmağı var. Zira başka türlü açıklayamıyorum sınavda yaşadıklarımı, hissettiklerimi..
 
Buse Baltacı #yds İngilizce mi ölçüyoruz, beynimiz patlamadan kaç paragraf okuyabiliriz deneyine mi katılıyoruz?
 
YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖSYM tarafından adaylar ile paylaşılan takvime göre, 1 Aralık 2019, Pazar günü gerçekleştirilen YDS sınavının sonuçları, 24 Aralık 2019 tarihinde adaylar ile paylaşılacak. 
 
 
 
YDS NEDİR?
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ve ÜDS, KPDS, ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasının ardından bu sınavların yerini alan yabancı dil sınavıdır. YDS’de, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır.
 
YDS sınavı senede 3 kez yapılmaktadır. İlk sınav “İlkbahar YDS Sınavı” (YDS/1), ikinci sınav ise “Sonbahar YDS Sınavı” (YDS/2), üçüncü sınav “Kış YDS Sınavı” (YDS/3) olarak geçmektedir.
 

 
YDS’YE KİMLER GİREBİLİR?
– Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları.
 
– Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları.
 
– Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.
 
– Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
 
– Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.
 
– Kamu personeli olmak amacıyla KPSS'ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
 
– Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksek okul mezunları.