19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Yerleştirme puanı nedir nasıl yapılır

Yerleştirme puanı nedir nasıl yapılır merak ediliyor. ÖSYM 2018 OBP nasıl hesaplanır merak ediliyor. Vatandaşlar internet üzerinden OBP nedir OBP nasıl hesaplanır araştırmasını yapıyor. ÖSYM 2018 üniversiteye yerleştirme nasıl yapılır? YKS puanları açıklandı. YKS sınavından sonra adaylar üniversite yerleştirme puanlarını sorgulamaya başladı.

2 Ağustos 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yerleştirme puanı nedir nasıl yapılır

Yerleştirme puanı nedir nasıl yapılır ÖSYM Üniversiteye yerleştirme 2018 OBP nasıl hesaplanır araştırılıyor. Milyonlarca YKS öğrencisi yerleştirme puanlarının nasıl yapılacağını araştırıyor. Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. 

 

2018 ÖSYM ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?

Üniversiteye yerleştirme işleminin nasıl yapıldığı, ÖSYM'nin YKS için yayımladığı kılavuzda tüm detaylarıyla yer alıyor. Üniversite adayları tercih maratonunda puanlarıyla girebilecekleri en iyi okullara doğru tercihlerle yerleşebilmeye çalışacak. Bu yüzden yerleştirme kılavuzuna hakim olmak çok önemli. İşte ÖSYM'nin 2018 YKS yerleştirmesini nasıl yapacağı...

 

ORTA ÖĞRETİM PUANI (OBP) NASIL HESAPLANIYOR?

Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlem yapılmayacaktır.

 

 

YKS'DE BARAJ PUANI KAÇTIR?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT’ de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

 

2018 ÖSYM ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?

Üniversiteye yerleştirme işleminin nasıl yapıldığı, ÖSYM’nin YKS için yayımladığı kılavuzda tüm detaylarıyla yer alıyor. Üniversite adayları tercih maratonunda puanlarıyla girebilecekleri en iyi okullara doğru tercihlerle yerleşebilmeye çalışacak. Bu yüzden yerleştirme kılavuzuna hakim olmak çok önemli.