1 Kasım 2024 Cuma / 29 RebiülAhir 1446

Ek puanlı yerleştirme puanı nedir? YKS ek puanlı yerleştirme tanımı

YKS ek puanlı yerleştirme , ÖSYM'nin YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok araştırılan konuların başında geliyor. YKS ek puanlı yerleştirme, adayın lisede okuduğu bölümle alakalı olarak üniversite bölümü tercih etmesiyle devreye girer. YKS Ek puanlı yerleştirme puanı, sonuç sayfasında yer alıyor. Peki YKS ek puanlı yerleştirme nedir? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

29 Temmuz 2020 Çarşamba 17:19 - Güncelleme:
Ek puanlı yerleştirme puanı nedir? YKS ek puanlı yerleştirme tanımı

YKS sonuçları açıklandı. YKS sonuç tablosunun en altında bulunan ek puanlı yerleştirme puanı merak konusu oldu. Bazı adayların ek puanlı yerleştirme puanı hesaplaşnmışken, bazılarının ise tabloda o kısım boş duruyor. YKS Ek puanlı yerleştirme puanı, sonuç sayfasında yer alması ve tercih kılavuzunda listelenmesi nedeniyle merakla araştırılıyor. Sonuçların açıklanmasının akabinden şu ana kadar pek çok adayın merakla araştırdığı konular arasında yer alan ek puanlı yerleştirme süreci, tamamıyla tercihe göre devreye girmektedir. Peki, ek puanlı yerleştirme puanı nedir? İşte YKS kılavuzundakibbu tanım hakkında bazı bilgiler

YKS EK PUANLI YERLEŞTİRME NEDİR?

Tablo 6A’da ve Tablo 6B.1’de yer alan lisans programlarına, ilgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden önce kayıt olan adaylar ek puanlı yerleştirme puanları ile yerleştirileceklerdir. İlgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar Tablo 6A’da ve Tablo 6B.1’de yer alan lisans programlarına ek puanlı yerleştirme puanları ile giremezler.

Özet geçmek gerekirse, adayın lisede okuduğu bölümle paralel bir üniversite bölümü seçmesi halinde devreye girebilmektedir. Buna en doğru örnek, lisede elektrik alanında eğitim gören bir öğrencinin üniversitede elektrik mühendisliği bölümünü seçmesi halinde ek puan alması şeklinde verilebilir.

Eğer meslek lisesinde eğitim görmediyseniz YKS ek puanlı yerleştirme sizi bağlayan bir puan kategorisi değildir, çünkü size ilgili bir bölüm seçmeniz durumunda okulunuzdan ek puan gelmeyecektir. Örneğin meslek lisesinde bilgisayar bölümünden mezun iseniz üniversite tercihlerinde işletme seçmeniz durumunda bu puandan yararlanamazsınız.