19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

YKS ek tercihler bugün sona eriyor! YKS ek tercih başvurusu nasıl yapılır?

YKS ek tercihler bugün sona erecek. YKS ek tercih başvurusu nasıl yapılır? sorusunun yanıtı tüm öğrenciler tarafından merak ediliyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir Lisans ve Ön Lisans programına yerleşmeye hak kazanamayan öğrenciler için heyecanla beklenen ek yerleştirme için son gün bugün. Tercihlerini henüz tamamlamamış olan öğrencilerin elini çabuk tutması gerekiyor. YKS ek tercihleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

11 Eylül 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
YKS ek tercihler bugün sona eriyor! YKS ek tercih başvurusu nasıl yapılır?
YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir Lisans ve Ön Lisans programına yerleşmeye hak kazanamayan öğrenciler için ek tercih dönemi başlamıştı. YKS ek tercih dönemi için son gün bugün. Adaylar, 2019-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar.. YKS ek tercih başvurusu nasıl yapılır? sorusunun yanıtını sizler için cevaplandırdık. İşte tüm detaylar... 
 
YKS EK TERCİHLER SONA ERİYOR
Adaylar, 2019-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar.
 
YKS EK TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir.
 

 
Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B.1 ve 6C’de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
 
Ek yerleştirme ücreti 20,00 TL'dir. Ek yerleştirme ücreti, 12 Eylül 2019 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacak. 
 
EK YERLEŞTİRME ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

 
 
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
 
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
 
Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
 
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
 
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
 
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
 
ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
 
Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
 
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)