2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

YKS tercih başvurularının ardından yerleştirme sonuçları gündem oldu.

17 Ağustos 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

14 Ağustos'ta sona eren tercih başvurularının ardında gözler ÖSYM'ye çevrildi. Sonuçlara ilişkin tam tarih verilmemesi sebebiyle adaylar, "YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor.

2018 YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

2018 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÜNİVERSİTE TABAN TAVAN PUANLARI YKS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ



YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 26 Temmuz tarihinde sona eren tercih döneminin ardından sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 8 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı. Bu çerçeve ele alınırsa, bu yıl YKS tercih sonuçlarının 27 Ağustos Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklanması beklenebilir.

SONUÇLAR 31 TEMMUZ’DA, KAYITLAR EYLÜLDE

Yerleştirme sonuçları 31 Temmuz’da https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında alınacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.