1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bu hafta içerisinde açıklanması beklenen YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de.

28 Ağustos 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı.

YKS TYT AYT yerleştirme sonuçları için üniversite adayları, bayram sonrasında açıklanması bekleniyor. Fakat konu ile ilgili olarak ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, YKS TYT AYT yerleştirme sonuçlarının 31 Ağustos'ta açıklanacağını bildirdi.

2018 YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAKTIR?

YKS Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, üniversite tercihlerinin 7-14 Ağustos'ta yapılacağını belirterek, "ÖSYM tarafından tercih süreciyle ilgili bilgilendirmeler sürekli yapılacak. Ayrıca tercihlerle ilgili sıkça sorulan sorular ve cevaplarını da paylaşacağız. Adayların tercih işlemleri bittikten sonra yerleştirme işlemlerine başlayacağız. Yerleştirme sonuçları, 31 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yükseköğretim kurumlarına kayıtlar 3-7 Eylül'de yapılacak." dedi.