26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

YÖKDİL sınav sonuçları 12 Ekim'de açıklanıyor

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2018 YÖKDİL sonuçları 12 Ekim'de açıklanıyor.

11 Ekim 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
YÖKDİL sınav sonuçları 12 Ekim'de açıklanıyor

22 Eylül 2018 tarihinde Cumartesi günü düzenlenen beşinci YÖKDİL sınavının tamamlanmasıyla beraber sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuş durumda. YÖK tarafından 22 Eylül 2018 tarihinde Cumartesi günü gerçekleştirilen beşinci YÖKDİL sınavlarının sonuçları merak ediliyor.

Sınav sonuçları “yokdil.yok.gov.tr” adresinden açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI



YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınav Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

Geçmiş dönemin sınav takvimi incelendiğinde YÖKDİL sınavlarının sonuçları sınavın gerçekleştiği tarihin üzerinden 18 gün geçmesiyle beraber erişime açılmıştı.

Bu bilgiler kapsamında beşinci YÖKDİL sınavına ait sonuçların 12 Ekim 2018 tarihinde erişime açılabileceği belirtiliyor. Geçmiş dönemlerde düzenlenen YÖKDİL sınavlarının sonuçları, sınavın üzerinden 18 gün geçmesiyle birlikte erişime açılmıştı. Bu bilgiler ışığında beşinci YÖKDİL sınavına ait sonuçların 12 Ekim tarihinde erişime açılabileceği tahmin ediliyor. Konu hakkında bir gelişme olduğu ya da sonuçlar açıklandığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.