8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

SSK emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emekli bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu!

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? sorusunun yanıtı büyük bir heyecanla araştrıılıyor. Bağ-Kur ve SSK emekli ikramiyesi ödenme tarihleri merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 12 milyondan fazla emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin, 8-9 Ağustos’ta ödeneceğini açıkladı. 2019’da Kurban Bayramı’nın 11-14 Ağustos tarihlerine denk gelmesi ile ikramiyelerin 5 ila 9 Ağustos tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu tarihten önce emekli olanlar bin TL’lik bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

7 Ağustos 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
 SSK emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emekli bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu!
Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bağ-Kur ve SSK emekli ikramiyesi ödenme tarihleri belli mi? sorularının yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Milyonlarca emekli heyecanla bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihi bekliyor. Her yıl iki kez hesaplara yatırılan bayram ikramiyesi için Kurban Bayramı öncesi beklenti başladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emekli bayram ikramiyeleri hakkında internet araştırmaları da yoğunlaştı. İşte, Emekli bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri.. 
 
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK? 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 12 milyondan fazla emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin, 8-9 Ağustos’ta ödeneceğini dile getirdi. 
 
BAĞ-KUR VE SSK EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDENME TARİHLERİ!
İkramiyelerin SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara da 9 Ağustos’ta ödeneceğini kaydeden Bakan Selçuk, “12 milyonu aşkın emekli ve hak sahibine yaklaşık 10,8 milyar liraya yakın bayram ikramiyesi ödüyoruz” dedi. Selçuk, 12 milyon 142 bin kişiye ödenecek toplam ikramiyenin yaklaşık 10 milyar 800 milyon lira olduğunu ifade etti. 
 
KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİYOR?
2019’da Kurban Bayramı’nın 11-14 Ağustos tarihlerine denk gelmesi ile ikramiyelerin 5 ila 9 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Bu tarihten önce emekli olanlar bin TL’lik bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler
 

 
– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
 
– Şehit yakınları ve gaziler
 
– Ölüm aylığı alanlar
 
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
 
– Geçici köy korucuları
 
– Şeref aylığı alanlar
 
– Şampiyon sporcular,
 
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
 
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.
 
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?
Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine, her yıl iki dini bayram öncesi 1.000 lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. İkramiyenin verileceği tarihe kadar emekli olanlar da 1.000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek. 
 
BAYRAM İKRAMİYESİ ARTTI MI?
Bayram ikramiyesinin tutarı geçen yıl çıkartılan yasayla sabit olarak belirlendi. İkramiyenin artırılabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor. Dolayısıyla bu yıl da emekli ikramiyelerinde rakam 1000'er lirayı geçmeyecek.
 
BİRDEN FAZLA AYLIK ALANA TEK ÖDEME
SGK’dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. Örneğin, hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı alan, hem de eşinden dolayı ölüm aylığı alanlar, bin lira ikramiye alacak. Emekli aylığı ile birlikte sürekli iş göremezlik geliri alanlara da bin lira tutarında ikramiye ödenecek. Kocasından dolayı yüzde 75 oranında dul aylığı, babasından dolayı da yüzde 25 oranında yetim aylığı alan bir kadın ise 750 lira ikramiye alabilecek.
 
Emekli veya hak sahiplerinin bayram öncesi vefatı durumunda, hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesini varisleri alabilecek.
 
KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanan Kurban Bayramı bu sene Miladi takvime göre 11 Ağustos Pazar günü kutlanacak. 10 Ağustos Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi idrak edilecek. 4 gün sürecek Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.