3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

1000 TL sosyal yardım 3. faz başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet 1000 TL yardım parası başvuru sonucu sorgulama

Koronavirüs ile mücadele kapsamında devletin vatandaşlara ödediği 1000 TL sosyal yardım parasının 3. Faz yani yeni dönem başvuruları devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya dair tüm detayları kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Peki, 1000 TL yardım 3. faz başvurusu nasıl yapılır? 1000 TL yardım başvuru sonuçları nereden sorgulanır? 4 milyondan fazla vatandaşa yapılan 1000 TL sosyal yardımın 3. Faz ödemeleri için araştırmalar sürüyor. Yardım için başvuru yapan kişiler başvuru sonuçlarını merak ediyor. İşte e devlet 1000 TL yardım başvuru sonucu sorgulama ekranı

5 Mayıs 2020 Salı 10:49 - Güncelleme:
1000 TL sosyal yardım 3. faz başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet 1000 TL yardım parası başvuru sonucu sorgulama

1000 TL yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar konu üzerinde araştırmalar yapıyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele süresince devlet tarafından vatandaşlara verilen 1000 TL sosyal yardım parası ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 1000 TL yardım 3. faz yani dönem başvurusu ve E-Devlet 1000 TL yardım başvuru sonucu sorgulama ekranı, vatandaşların son dönemde oldukça yoğun olarak takip ettiği konular arasında yer alıyor. 3. Faz yeni dönem 1000 TL sosyal yardım parası için başvuru yapan kişiler ise e-devlet'ten 1000 TL sosyal yardım başvurusu sonuçları ne zaman açıklanır, 1000 TL yardım başvuru sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar...

Bu hafta 3. Faz ile devam eden 1000 TL sosyal yardım başvurusu, E-Devlet üzerinden gerçekleşmeye devam ediyor. Şartları karşılayan vatandaşların hesaplarına tahsis edilecek olan 1000 TL sosyal yardım parası, 4/A kapsamındaki kamu işçileri ve 4/C kapsamındaki memurlar tarafından alınamayacak. E-Devlet üzerinden gerçekleşecek olan 1000 TL pandemi sosyal yardım başvurusu, şartları tam olarak karşılayan kişilere verilecek.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1000 TL sosyal yardım başvurusu toplamda 3 adımdan oluşmaktadır. Başvuru ekranına haberimizdeki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlk adımda TC Kimlik Numarası, isim soyisim, resmi ikamet adresi, doğum tarihi, medeni durumu, çocuk sayısı, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma durumu, çalışııyorsa aylık toplam maaş, sosyal yardım alınıp alınmadığı, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, aylık fatura miktarları, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, hanenin toplam aylık geliri, banka hesabının olup olmadığı gibi bilgiler talep edilecek.

Bu işlemlerin ardından devam et butonuna basılacak.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Sonraki sayfada bilgiler kontrol edildikten sonra işlem tamamlanacak.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3. Faz olarak duyurduğu sosyal yardım başvuru sürecini geçtiğimiz hafta başlatmıştı. Binlerce kişinin başvuru işlemini tamamladığı 1000 lira yardım başvurusu sonrasında gözler sorgulama ekranına çevrildi.

Sosyal yardım başvurusu sonrasında değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani aynı hane içerisinde olan 5 kişinin başvurması ile 1 kişinin başvurması aynı sonuca çıkacak.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

fatura miktarları, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, hanenin toplam aylık geliri, banka hesabının olup olmadığı gibi bilgiler talep edilecek.

Bu işlemlerin ardından devam et butonuna basılacak.

Sonraki sayfada bilgiler kontrol edildikten sonra işlem tamamlanacak.

1000 TL YARDIM BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir yılını dolduran "elektrik tüketim desteği" uygulamasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de sosyal yardım programı sayısının 2002'de sadece 4 olduğunu anımsatan Selçuk, 2020 itibarıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardım programı sayısının 43'e çıkarıldığı belirtti.

Selçuk, "Sosyal hizmet ve yardım uygulamaları, ihtiyaç sahipliği esası gözetilerek Bakanlığımız bünyesinde çeşitlendirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşuyor. Dezavantajlı aile ve vatandaşlarımız, ihtiyaçlarına uygun çözüm seçenekleri ile tanıştı. Mart 2019'da uygulamaya koyduğumuz 'Elektrik Tüketim Desteği Sosyal Yardım Programı' da bunlardan biri." ifadelerini kullandı.

Selçuk, "Program kapsamında şu ana kadar 1 milyon 515 bin 47 ihtiyaç sahibi haneye elektrik tüketim desteği sağladık." bilgisini paylaştı.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlarımızın Pazartesi,

2 olan vatandaşlarımızın Salı,

4 olan vatandaşlarımızın Çarşamba,

6 olan vatandaşlarımızın Perşembe,

8 olan vatandaşlarımızın Cuma günlerinde başvuruları alınacaktır.Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını yapabilecekler.