25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TCDD 356 işçi personel memur alım başvuru şartları 2019 KPSS şartsız

Geçtiğimiz günlerde Devlet personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki işçi personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını ilan etti. ilgili ilan sadece duyuru olarak yayımlanmış olup önümüzdeki aylarda Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) tarafından resmi olarak yayımlanarak başvurular başlayacak ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları doğrultusunda başvuru yapabileceklerdir. Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen şartları yerine getirmek zorunda ve bu bağlamda başvurular ilgili işgücü talebinin 09 Nisan 2019 tarihi itibari ile yayımlanmasının ardından en geç 15 Nisan 2019 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular Türkiye İş kurumu resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

10 Ocak 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
TCDD 356 işçi personel memur alım başvuru şartları 2019 KPSS şartsız
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( TCDD ) bünyesine farklı pozisyonlarda işçi personel alımı yapacağını belirtti. Başvuru hakkında duyuru yayımlandı ve sizlerle ilgili bilgileri paylaşıyoruz. TCDD ( Devlet Demiryolları ) bünyesindeki işçi personel eksikliğini gidermek için toplamda 356 işçi alacak. Alımlar farklı kadrolara yapılacak olup, 86 Tren Teşkil İşçisi, 42 Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Makinası Operatörü alacak. 188 Demiryolu hattı Bakım Onarımcısı ve 40 Liman Vinç Operatörü ( RTG CE SSG ) olmak üzere 356 sürekli işçi alımı yapılacak. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( TCDD ) ilgili duyuruyu yapmış olup başvuru işlemleri henüz başlamamıştır. Başvuru yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, 36 yaşından gün almamış olmak, alım yapılacak pozisyona göre belirtilen öğrenim durumu ve bölümden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacaktır.
 
HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?
 
TCDD ( Devlet Demiryolları ) bünyesindeki işçi personel eksikliğini gidermek için toplamda 356 işçi alacak. Alımlar farklı kadrolara yapılacak olup, 86 Tren Teşkil İşçisi, 42 Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Makinası Operatörü alacak. 188 Demiryolu hattı Bakım Onarımcısı ve 40 Liman Vinç Operatörü ( RTG CE SSG ) olmak üzere 356 sürekli işçi alımı yapılacak.
 
İLAN HAKKINDA DETAYLAR:
 
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( TCDD ) ilgili duyuruyu yapmış olup başvuru işlemleri henüz başlamamıştır. Başvuru yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, 36 yaşından gün almamış olmak, alım yapılacak pozisyona göre belirtilen öğrenim durumu ve bölümden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacaktır.
 
BAŞVURULAR:
 
Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen şartları yerine getirmek zorunda ve bu bağlamda başvurular ilgili işgücü talebinin 09 Nisan 2019 tarihi itibari ile yayımlanmasının ardından en geç 15 Nisan 2019 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular Türkiye İş kurumu resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.
 
TCDD TARİHİ 
 
Bugünkü milli sınırlarımız içindeki demiryollarının tarihi 23 Eylül 1856 yılında 130 km.lik İzmir-Aydın Demiryolu hattının imtiyazı ile başlar. Bir süre Nafia Nezareti (Bayındırlık Bakanlığı)’nin Turuk ve Meabir (Yol ve İnşaat) Dairesi tarafından yönetilen Osmanlı Dönemi demiryollarında,  24 Eylül 1872 tarihinde demiryolu yapım ve işletmesini gerçekleştirmek üzere Demiryolları İdaresi kuruldu.
 
Osmanlı Döneminde yapılan toplam 8.619 km uzunluğundaki demiryolu hattının 4.136 km.lik bölümü milli sınırlarımız içerisinde kalırken, bu hatların 2.404 kilometresi ise yabancı şirketler, 1.377 kilometresi de devlet eliyle işletilmekteydi.
 
Cumhuriyetin kurulması ve demiryollarının devletleştirilmesine karar verilmesinin ardından demiryolu işletmeciliği için 24 Mayıs 1924 tarih ve 506 sayılı Kanun ile Nafia Vekâletine (Bayındırlık Bakanlığı) bağlı “Anadolu- Bağdat Demiryolları Müdüriyeti Umumiyesi” kuruldu.
 
Demiryollarının yapımı ve işletilmesinin bir arada yürütülmesini sağlamak amacıyla Demiryolu alanında ilk bağımsız yönetim birimi olarak 31 Mayıs 1927 tarih ve 1042 sayılı Kanun ile Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı)'ne bağlı “Devlet Demiryolları ve Limanları İdare-i Umumiyesi” kuruldu.
 
“Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü” adıyla 1939 yılında Münakalat Vekaleti (Ulaştırma Bakanlığı)’ne bağlandı.
 
Cumhuriyet öncesinde yapılan ve yabancı şirketler tarafından işletilen hatlar, 1928–1948 yılları arasında satın alınarak millileştirildi.
 
22 Temmuz 1953 tarihine kadar katma bütçeli bir devlet idaresi şeklinde yönetilen Teşekkülümüz,  bu tarihte çıkarılan 6186 sayılı Kanunla Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olarak “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD)” adı altında İktisadi Devlet Teşekkülü haline getirildi.
 
08.06.1984 tarih ve 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşuna dönüşen ve TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ olmak üzere üç adet bağlı ortaklığı bulunan TCDD, 24.4.2013 tarihinde kabul edilen 6461 sayılı Kanun ile de yeniden İktisadi Devlet Teşekkülüne dönüştü.
 
TCDD, halen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmektedir.
 
1856-1923 DEMİRYOLU HATLARI
 
1856 - 1923 yılları arasında Osmanlı topraklarında şu hatlar inşa edildi.
 
. Rumeli Demiryolları 2.383 km normal hat
 
. Anadolu-Bağdat Demiryolları 2424 km normal hat
 
. İzmir -Kasaba ve uzantısı 695 km normal hat
 
. İzmir -Aydın ve şubeleri 610 km normal hat
 
. Sam-Hama ve uzantısı 498 km dar ve normal hat
 
. Yafa-Kudüs 86 km normal hat
 
. Bursa-Mudanya 42 km dar hat
 
. Ankara-Yahşihan 80 km dar hat
 
Toplam 8.619 km