11 Aralık 2024 Çarşamba / 10 CemaziyelAhir 1446

3. Havalimanı'nda ilginç kriz

3. havalimanında yaşanan kamyon şoförü krizi çok ilginç bir yöntemle çözülecek.

22 Ocak 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
3. Havalimanı'nda ilginç kriz

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, yeni havalimanı inşaatı için 300 yeni kamyon aldıklarını ve iki vardiya çalışılacağı için 750 kamyon şoförüne ihtiyaç duyduklarını söyledi. Özdemir, “Dikkat çekecek şekilde ilan verdik, sadece 85 kişi alabildik. Tedbiren Vietnam’dan kamyon şoförü getirmek için izinleri aldık” dedi.

İstanbul'da inşa edilen ve dünyanın büyük havalimanı olacak yeni havalimanı inşaatında ilginç bir kriz yaşanıyor.

Projenin konsorsiyum ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 750 kamyon şoförüne ihtiyaçları olduğu ancak şu ana kadar sadece 85 kişinin iş için müracaat ettiğini hepsini işe aldıklarını açıkladı. Özdemir şöyle konuştu: “Kamyon siparişilerimiz kademeli geliyor. İlk etapta 300 kamyon geldi. Bu kamyonların iki vardiya çalışması gerekiyor. 300 kamyona toplamda 750-800 kamyon şoförü gerekiyor. Kamyon şoförü almak için gazetelere ilanlar verdik. Ancak şu ana kadar 82 kişi müracaat etmiş. Belki 100’ü aşar ama 800 kamyon şoförünü kısa sürede bulamayacağımız anlaşılıyor.”

VİETNAM İZNİ TAMAM

Bu konunun inşaatın seyri için son derece kritik olduğunu vurgulayan Nihat Özdemir, “İlanlara rağmen, yeteri kadar kamyon şoförü bulamayacağımız görünüyor. Ortaklarımızdan biri Libya’daki bir projesinde Vietnamlı kamyon şoförleri kullanmış ve çok memnun kalmış. Onun önerisiyle Vietnam’dan kamyon şoförü getirebilmek için ilgili bakanlık ve kurumlara müracaat ettik, izinleri aldık. Bir süre daha bekleyip eğer kamyon şoförü bulamazsak ilk etapta ‘50 adet ithal kamyon şoförü’ getirmeye başlayacağız” dedi.

ÜCRETİMİZ DOLGUN

Nihat Özdemir, kamyon şoförlerinin ‘ücretleri düşük mü ki gelmiyorlar’ şeklindeki sorumuzu da “Hayır, kesinlikle piyasadaki gelirlerinden çok daha fazlasını veriyoruz. Yeterki gelsinler” dedi.  Özdemir şöyle devam etti: “Şu anda taşeronlarımızda da ayrıca 300 kamyon bize çalışıyor. Onlarda şoför sorun olmuyor çünkü zaten şoförlü olarak işi yapıyorlar. Biz kamyon dışında, dozer, silindir, greyder operatörleri bulmakta da büyük zorluk yaşıyoruz. Türkiye’de işsizlik varken elbette yurt dışından eleman getirmek istemeyiz ama mecbur kalabiliriz.”

Kaynak : Hürriyet