23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek gösterge en son durum, Yüzbinlerce memurun ve kamu personelinin yakından takip ettiği 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

10 Ocak 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?
Ek gösterge kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Ek gösterge 3000'den 3600'e çıkarıldığında, söz konusu memur kesiminin çok az bir kısmı için maaş artışı olabilecek. Gösterge değişikliği ile emeklilik kesintisi artacağı için memurların büyük bölümünün çalışırken aldığı maaşta ise 33-41 TL arasında düşüş olacak.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 ek gösterme ne zaman çıkacak? Sorusuyla ilgili en net açıklamayı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptı. Yalçın açıklamasında, kamu görevlilerinin ek gösterge sistematiğinde bir çarpıklık olduğunu belirtti.
 
Yalçın'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle;
 
"Herkesin ek göstergesi 600 puan yükseltilerek bu anlamdaki skala bozukluğu düzeltilsin, amir ve mahiyetinde çalışan arasındaki ek gösterge farklılıkları giderilsin diye bir çalışma öngörmüştük. Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimlerinde öğretmen, hemşire, polis ve din görevlisi eksenli 4 meslek grubu üzerinden özellikle 3600 ek gösterge vaadinde bulunmuş olması kamu görevlilerinin umudunu artırmıştır. Ek gösterge taleplerinin bütün kamu görevlilerini içine alacak şekilde bir çerçeveye oturtulması ve mahiyetin bu anlamda genişletilmesini talep ediyoruz." Yalçın, 100 günlük eylem planında 3600 ek göstergenin konulmuş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bütün kamu görevlilerinde beklenti bu anlamda artırmıştır. Bunun dikkate alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Memur-Sen ailesi olarak, kamuyu bütüncül olarak görerek, buna ilişkin bir hazırlık süreci geçirdik. Raporlaştırdığımız çalışmayı muhataplarıyla buluşturuyoruz. Burada da aynı mantaliteyi esas alıyoruz. Bütün kamu görevlilerinin bu anlamda memnun olabileceği bir çerçeveyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
ÖĞRETMENLERE 3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN GELİYOR?
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenleri sevindirecek açıklamayı 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı' çerçevesinde yaptı. Buna göre; öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Böylelikle, ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri yüzde 100 artırılacak.