27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

3600 ek gösterge zammı

3600 ek gösterge için beklenen son haber en yetkili ağızdan, Erdoğan'dan geldi.

9 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
3600 ek gösterge zammı

Hükümetin 100 günlük yapılacaklar listesinde yer alan 3600 ek gösterge düzenlemesi ile memurlar ek zam alacaklar. Bu ay emeklilerin gözü kulağı da yeni zamlı maaşlarında. İşte 3600 ek göstergedeki son durum ve zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih: 3600 ek gösterge hususunda Çalışma Bakanlığı tarafından bir çalışma yürütülüyor. Hazırlanan taslakta daha önce ifade edilen polis, hemşire, din görevlisi memurların yanında kamuda idareci olarak çalışanlar da yer aldı.

3600 EK GÖSTERGE YASASI ÇIKACAK MI?

2018 yılının son Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı 7 Aralık tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımı ile gerçekleşti. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, toplantıda kamu görevlilerinin beklentilerini sıraladı. 3600 ek gösterge ile ilgili toplantılardan henüz net bir sonuç çıkmadı. Yasanın ne zaman çıkacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

LİSE MEZUNLARI VAR MI? 
 
Meclis'e sunulacak teklifte statünün mü eğitim durumunun mu dikkate alınacağı konusunda formül aranıyor. Statüye göre belirlenirse eğitim durumu dikkate alınmadan tüm polis, hemşire ve din görevlileri 3600 ek göstergeden yararlanacak. Eğitime bakılırsa ek göstergeden sadece 4 yıllık üniversite, yüksek lisans mezunları faydalanabilecek. Hükümet lise mezunlarının kapsam dışı kalmaması için formül bulmaya çalışıyor.

ÖĞRETMENLERE 3600 EK GÖSTERGE

Temel eğitimden ortaöğretime geçişte sınavsız okullara yerleştirme kriterleri güncellenecek. Öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri yüzde 100 artırılacak.

Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının döner sermayesinde Hazine'nin kesinti oranı yüzden 15'den yüzde 1 indirilerek üretimlerin artırılması sağlanacak.