12 Aralık 2024 Perşembe / 11 CemaziyelAhir 1446

6 ilde 25 kadın hasta bakımı için eğitilecek

Sabancı Vakfı ile BM Kalkınma Programı, 6 ilde 25 kadını hasta bakımı konusunda eğitecek. Vakıf, Kayseri’de start verilen 3 yıllık projeye 2 milyon dolar ayırdı.

Ayşe Ekin Gündüz/Kayseri4 Eylül 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
6 ilde 25 kadın hasta bakımı için eğitilecek

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sabancı (soldan üçüncü), projeyi UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Matilda Dimovska (sağda ikinci) ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün (solda) katıldığı toplantıyla açıkladı.

Sabancı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Kadın (UNWOMEN) ve Sabancı Üniversitesi ortaklığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütülen Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı’nın yeni dönemi başladı. 2006’dan bu yana ağırlıklı olarak kadın sorunlarına eğilen Sabancı Vakfı, bu yıl 11 ilde yürütülecek programla kadınların ekonomiye daha çok dahil edilmesi, kadınların farkındalıklarının artırılması ve kadına şiddetin önlenmesini hedefliyor.

3 yılda 2 milyon dolar destek

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği öncülüğünde hazırlanan ‘Hayata ve Sana Güveniyorum’ adlı proje, hasta bakımı için 25 kadının eğitilmesini içeriyor. Sabancı Vakfı’nın yeni ortak programı için 3 yıllık desteği 2 milyon dolar olacak. Konuya ilişkin olarak Kayseri’de düzenlenen toplantıda konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, geçen yıl 6 ilde yürütülen ortak programın yeni dönemini Kayseri’den başlattıklarını söyledi.

Bu yıl Edirne, Kocaeli, Kastamonu, Ordu, Kayseri, Çanakkale, Eskişehir, Erzincan, Kahramanmaraş, Aydın ve Gaziantep’te yürütülecek olan programda 9 projenin Sabancı Vakfı hibelerinden yararlanmaya hak kazandığını ifade eden Güler Sabancı, toplumsal cinsiyet konusunda farkındalığı artırmak için yapılacak çok iş olduğunu vurguladı. Sabancı “Kız çocuklarımızı en az 18 yaşına kadar okutabilirsek birçok sorunu çözebiliriz. Demokrasi ancak kadınların eşit olduğu koşullarda gerçekleşir. Bütçelemede acaba cinsiyet eşitliği gözlüğümüz ne kadar var? Yapılan bütçelerde yerel yönetimlere ait kamu otobüslerini kadınlar ne kadar kullanıyor mesela? Bazı rakamları bilmiyorsak bu sorunları da ölçemeyiz, iyileştiremeyiz. Bu noktada yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bunu desteklemesine çok ihtiyacımız var” dedi.