16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

A101 kurbanlık 2020 fiyatları açıklandı

Kurban bayramına sayılı günler kala yavaş yavaş kurbanlık telaşı başladı. A101 kurbanlık fiyatları 2020 belli oldu. Süpermarketlerin kurban bayramı öncesi aldığı kurbanlık siparişleri başladı. A101'den kurbanınızı, kesim yoğunluğuna bağlı olarak mağazaya ulaşma durumuna göre Kurban Bayramı' nın 3. veya 4. gününden itibaren seçtiğiniz mağazadan alabilirsiniz. İşte A101 kurbanlık fiyatları 2020 (büyükbaş ve küçükbaş)

5 Temmuz 2020 Pazar 15:38 - Güncelleme:
A101 kurbanlık 2020 fiyatları açıklandı

Kurban Bayramı'na sayı günler kala A101'de kurbanlık fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Marketlerin Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu.  Kurban Bayramı’nın en önemli ibadetlerinden olan kurban ibadeti için hazırlıklar son sürat başladı. Milyonlarca vatandaş bayramda ailelerini ziyaret etmek ve tatile gitmek için yola koyulacak. Müslümanlar ibadetlerini yerine getirebilmek için kurban kesecekler. Kurban kesimi bayram namazı ile başlıyor ve mezheplere göre 3.günü akşamına veya 4.günü akşamına kadar sürüyor.  Harca Harca Bitmez sloganı ile müşterilerine uygun fiyatlı kaliteli ürünler sunan A101'de kurbanlık satışları da başladı.  İşte A101 kurbanlık fiyatları 2020

A101 KURBANLIK FİYATLARI 2020

Kurbanlık büyükbaş 1/7 Hisse En Az 20 Kg: 1,495,00 TL

Açıklama:

Büyükbaş kurbanlık hisse kemiksiz ve minimum 20 kilogramdır.

Büyükbaş hisse 1/7 oranındadır.

Bağırsak, deri, kelle, paça, işkembe, kemik kurban sahibi adına Türk Hava Kurumuna bağışlanacaktır. İlgili bağış makbuzları kutuların içerisinde kurban sahibine ulaştırılacaktır. Kurbanlık danaların yürek, ciğer ve böbrekleri her koliye 1/7 oranında konulacaktır.

Kurbanlık Karaman koç en az 16 kg 1,295,00 TL'den satışa sunulacak.

Açıklama:

Kurbanlık koçlar, minimum 16 kilogramdır.

4 temel parçaya bölünerek tam ve kemikli şekilde özel poşetli koliye konulacaktır.

Bağırsak, deri, kelle, paça, işkembe kurban sahibi adına Türk Hava Kurumuna bağışlanacaktır. İlgili bağış makbuzları kutuların içerisinde kurban sahibine ulaştırılacaktır. Kurbanlık koçların yürek, ciğer, böbrek, dalak ve kuyruk yağlarının tamamı her koliye konulacaktır."

A101 KURBANLIK SİPARİŞİ NASIL VERİLİYOR?

A101'in online sitesinden İslami kurallara uygun olarak, kurban siparişinizi 5 adımda kolayca tamamlayabiliyorsunuz. Sepetinizde kurban ve kurban dışı ürünler aynı anda bulunamaz. 

Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.