27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Adalı’dan Uganda’ya yatırım

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Serdar Adalı, sahibi olduğu Adalı Holding ile Uganda’ya yatırım planlıyor. Geçen hafta ülkeye giden Adalı, Uganda’da inşaat, enerji ve tekstil alanlarıyla ilgileniyor.

Kaan Zenginli/İstanbul31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Adalı’dan Uganda’ya yatırım

Beşiktaş’ın eski As Başkanı Serdar Adalı, patronu olduğu Adalı Holding ile Uganda’da yatırım planlıyor. Geçen hafta Uganda’nın başkenti Kampala’ya giderek Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni ile görüşmeler yaptığı belirtilen Serdar Adalı’nın, ülkede enerji, inşaat ve tekstil alanlarında yatırım yapmak istediği öğrenildi. Enerji alanında rüzgar tribünleri ve güneş enerjisi panelleri üretim tesisi kurmayı planlayan şirket ayrıca, ülkede konut projeleri ve tekstil alanında da fabrika yatırımı yapmayı planlıyor. Şirketin Uganda’da ayırdığı yatırım bütçesinin ise 20 milyon doları bulacağı tahmin ediliyor. 

Cumhurbaşkanı’ndan davet

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni “Ülkemizin altyapı ve inşaat alanında ciddi yatırımlara ihtiyacı var. Türk şirketlerinin de bu alandaki başarılarını biliyoruz. Biz her türlü desteğe ve yardıma hazırız. Türkiye’den de birçok şirket bizimle irtibat halinde” dedi. Isıtma-soğutma ve denizlik alanında faaliyet gösteren Tepe Klima ve Denizcilik de Uganda’yı ziyaret eden diğer Türk şirketleri.