24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? 31 Ağustos 2020 gram, çeyrek ve güncel altın fiyatları

Altın fiyatları güne nasıl başladı? Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Altın almak isteyenler piyasadaki durumu yakından takip ediyor. Bugün altının gram fiyatı bugün 461 lira bandında seyrediyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Uzman analistlerden altın düşecek mi, yükselecek mi? sorusuna yanıt. İşte piyasalarda gram altın, çeyrek altın ve güncel altın fiyatları...

31 Ağustos 2020 Pazartesi 09:12 - Güncelleme:
Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? 31 Ağustos 2020 gram, çeyrek ve güncel altın fiyatları

Altın fiyatlarındaki hareketlenme yatırımcıyı yakından ilgilendiriyor. Altın fiyatları, dövizdeki değişimlere bağlı olarak değişiyor. Altın, uzun vadede en çok değer kazanan yatırımlardan biri olarak biliniyor. Canlı altın fiyatlarında yaşanan bu hareketlilik nedeniyle çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı bugünün gelişmeleri yakından takip ediliyor. Altın yatırımcıları her gün canlı altın fiyatlarının durumunu araştırıyor. İşte çeyrek altın, gram altın alış satış fiyatları...

ALTIN FİYATLARI 31 AĞUSTOS 2020

Güncel piyasalarda altın fiyatlarında dalgalanma devam ederken sabah saatlerinde 464 lira olan gram altın fiyatı şu dakikalarda 461 liradan işlem görüyor. Yatırım amaçlı ve ya hediyelik amaçlı altın almak isteyenler için güncel altın fiyatlarını haberimizde derledik. İşte bugünün çeyrek altın, gram altın, güncel altın fiyatları

GRAM ALTIN FİYATLARI

22 Ayar Altın TL/Gr

ALIŞ: 417 TL

SATIŞ: 433 TL

24 Ayar Altın TL/Gr

ALIŞ: 461,67 TL

SATIŞ: 461,81 TL

ALTIN ONS FİYATI ANLIK

ALIŞ: 1.958,03 TL

SATIŞ: 1.958,45 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI

ALIŞ: 749,30 TL

SATIŞ: 759,10 TL

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 1.5494,10 TL

SATIŞ: 1.521,70 TL

CUMHURİYET ALTINI

ALIŞ: 2.989,10 TL

SATIŞ: 3.025,20 TL

ANALİSTLER NE DİYOR?

Pandemi süreciyle ons altın fiyatları ile hareket eden gram altın, son günlerde inişli çıkışlı grafik çiziyor. Bilindiği üzere ons altın 2075 dolar ile gram altın 488 lira ile tarihi zirvesini görmüştü. Tarihi zirve seviyelerinin ardından altında bu kararsız görüntü yatırımcıları "Altın yükselecek mi", "Altın düşecek mi" sorularına cevap aramaya iterken son dakika uzman görüşleri merak ediliyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin haber akışı ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, yarınki ABD'nin istihdam raporu öncesinde, bugün açıklanacak haftalık işsizlik başvurularının da piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini söyledi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.060 doların direnç konumuna gelebileceğini ifade eden analistler, gram altında ise 435-470 lira bandının izleneceğini kaydetti.

ALTIN YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Bilindiği üzere ons altın 2075 dolar ile gram altın 488 lira ile tarihi zirvesini görmüştü. Tarihi zirve seviyelerinin ardından altında bu kararsız görüntü yatırımcıları "Altın yükselecek mi", "Altın düşecek mi" sorularına cevap aramaya iterken son dakika uzman görüşleri merak ediliyor. Altın fiyatları için FED Başkanı Powell'ın konuşmasının kritik olduğu haftaya girilirken Stratejist Yeliz Karabulut, A Para'da altın fiyatlarının yönü konusunda özellikle ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell'ın konuşmasına işaret ederek yatırımcılar için önemli tavsiyelerde bulundu. İşte uzman isimden kritik analizleri

Stratejist Yeliz Karabulut, bir haber programına altın fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu.

"ONS ALTIN SONA YAKLAŞTI"

Ons altın fiyatları için artık sona doğru yaklaşıldığını ifade eden Karabulut, "Hem veriler hem de teşvik paketleri ve yine bu hafta içerisinde ABD FED Başkanı Powell'ın konuşması önemli. Burada takibi Powell'ın nasıl bir tavır çizeceği açıkçası altın fiyatlarında bundan sonraki hareket için önemli olacaktır" dedi.

"EKONOMİLER POZİTİFE EVRİLİRSE ALTINA SATIŞ BASKISI YARATABİLİR"

Altın fiyatları için çok kritik noktalara yakın olunduğunu belirten Karabulut, "20'lik hareketli ortalamaya baktığımız zaman 1947 dolar seviyesinden geçiyor. Onun altında 1880 dolar seviyesinde de 50'lik hareketli ortalamalar var. Bu ortalamaları ben takip ediyorum. Ekonomilere yönelik görüntüler pozitife evrilirse ve merkez bankalarının özellikle bundan sonraki durumunda en azından sıkı bir duruş ya da şahin bir görüntü sergileyeceği beklentisi hakim olursa muhtemelen altın gibi riskten kaçış olarak değerlendiren enstrümanlarda bir satış dalgası gelebilir diye düşünüyorum" dedi.

"ÇOK EKSTRA BİR OLUMSUZLUK OLURSA ALTIN YÜKSELİR"

Altın fiyatları için temkinli durmakta fayda olduğunu savunan Karabulut, "Özellikle 1920 dolar seviyesinin üzerindeki hareket 2400 dolar seviyelerini işaret ediyor. Ancak çok ekstra bir olumsuzluk görmemiz gerekiyor ki bu seviyelere kadar bir yükseliş hareketi görebilelim ya da bir pandemi etkisiyle 2. dalganın yaşanmasıyla tekrar ekonomilerin kapanacağı durumu" dedi.